Author
Redacció

Les escales mecàniques més llargues del món són a...

On són les escales mecàniques més llargues del món? La resposta és diferent si parlem d’escales amb diversos trams o de només un. En el primer cas, la solució a la pregunta ens portaria a Hong Kong, on la Central Mid-level Escalator (que salva un desnivell de 135 metres al llarg de més de 800 m) ajuda veïns i turistes a evitar el trànsit en una zona molt densificada.

En canvi, un article del digital Mental Floss (https://www.mentalfloss.com/posts/longest-escalators-in-the-world) recull les 10 escales més llargues amb un únic tram. Aquí el país campió és Rússia, i la ciutat guanyadora, Sant Petersburg, que situa tres aparells en el pòdium de la llista. Es tracta de les escales mecàniques Ploixtxad Lenina, Txernixevskaia (al vídeo que compartim) i Admiralteiskaia.

Com a curiositat, de les 10 de la llista només una no correspon a un sistema ferroviari. És a la ciutat noruega de Trondheim i està pensada per a bicicletes. Per conèixer molts altres exemples d'escales espectaculars, podeu passar pel blog d’en Panethos (https://panethos.wordpress.com/2020/04/20/working-list-worlds-longest-urban-escalators/), que conté una llista que continua creixent amb nous descobriments.

Darrera modificació
dimarts, juny 7, 2022 - 13:35

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/escales-mecaniques-mes-llargues-mon-son