Autor
Redacció

Les escales mecàniques més llargues del món són a...

On són les escales mecàniques més llargues del món? La resposta és diferent si parlem d’escales amb diversos trams o de només un. En el primer cas, la solució a la pregunta ens portaria a Hong Kong, on la Central Mid-level Escalator (que salva un desnivell de 135 metres al llarg de més de 800 m) ajuda veïns i turistes a evitar el trànsit en una zona molt densificada.

En canvi, un article del digital Mental Floss recull les 10 escales més llargues amb un únic tram. Aquí el país campió és Rússia, i la ciutat guanyadora, Sant Petersburg, que situa tres aparells en el pòdium de la llista. Es tracta de les escales mecàniques Ploixtxad Lenina, Txernixevskaia (al vídeo que compartim) i Admiralteiskaia.

Com a curiositat, de les 10 de la llista només una no correspon a un sistema ferroviari. És a la ciutat noruega de Trondheim i està pensada per a bicicletes. Per conèixer molts altres exemples d'escales espectaculars, podeu passar pel blog d’en Panethos, que conté una llista que continua creixent amb nous descobriments.

Darrera modificació
dimarts, juny 7, 2022 - 13:35
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/escales-mecaniques-mes-llargues-mon-son