01.06.2022
Autor
Premsa TMB

El centenari de la Xarxa de Bus de TMB lluirà el 7 de juny en 5 milions de cupons de l’ONCE

Subtítol

La presentació del cupó s’ha realitzat a l’Espai Mercè Sala, on es pot visitar l’exposició del Tilling Stevens, primer autobús que va circular a Barcelona l'any 1922, i que és accessible per a persones cegues

Aquest matí, a l’espai d’exposicions Mercè Sala (vestíbul de connexió de les línies L3 i L5 de l’estació de metro Diagonal), Enric Botí, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, ha lliurat a TMB, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedica, el pròxim 7 de juny, al centenari de la Xarxa de Bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). 5 milions de cupons difondran la imatge d’aquest centenari per tot el territori, que té com a protagonista el Tilling Stevens del 1922, l’autobús més antic de la xarxa de Barcelona. El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, ha destacat que “gestionar i adaptar els nostres serveis i les nostres infraestructures de transport per eliminar totes les barreres i aconseguir una accessibilitat universal per a tota la ciutadania és un dels objectius presents en les actuacions que realitzem a TMB, recollides al seu Pla Director i ara també al seu Pla Estratègic 2025”. D’altra banda, el delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí, ha manifestat que “s’ha fet un gran camí en aquest segle per adaptar la xarxa de transports a les persones cegues o amb altres discapacitats. Cada dia, amb el treball conjunt amb operadors com TMB, avancem i millorem l’accessibilitat i la inclusió”.

 

Després de la presentació del cupó, s’ha fet una visita a l’exposició Tilling Stevens del 1922, l’autobús més antic de la xarxa de Barcelona que es mostra a l’Espai Mercè Sala i que estarà disponible fins al 5 de setembre. Aquesta exposició, que compta amb un sistema d’accessibilitat per a persones amb discapacitat visual, descriu la història de la Compañía General de Autobuses (CGA) que va oferir a Barcelona el servei de la primera xarxa d’autobús amb una aposta important pels autobusos del fabricant anglès Tilling Stevens, de dos pisos i dotats del motor petrol-electric, una tecnologia pràcticament sense precedents a l’Estat, pionera dels actuals vehicles híbrids.

 

 

El passat 22 de març va començar formalment la commemoració del Centenari de la Xarxa de Bus, que recorda l’establiment de les primeres línies de la Compañía General de Autobuses (CGA), el 1922, i el procés que les ha convertit en un transport públic essencial i altament valorat a l’àrea de Barcelona. TMB ha preparat un extens programa d’activitats i ha dissenyat una campanya de comunicació per diferents canals, sobretot digitals, per difondre l’efemèride.

Precisament, la peça central de la celebració serà la recuperació del Tilling-Stevens TS3A amb escala imperial, un dels emblemàtics autobusos de color vermell procedents d’Anglaterra amb què la CGA va començar l’explotació de les seves línies el 1922. La Fundació TMB, amb assessorament especialitzat, està en la fase final d’un procés laboriós en què s’han recuperat el màxim d'elements i reconstruït els necessaris perquè l'autobús tingui el mateix aspecte i estigui en condicions de circular com fa cent anys. A més, pròximament estarà acabada una maqueta del bus, que serà accessible per a persones cegues.

Joc responsable, segur i social

Totes les loteries de l'ONCE són una oferta de joc responsable, segur i social que permet a l'organització complir els seus objectius: fer una àmplia tasca social i solidària destinant tots els ingressos a millorar la qualitat de vida de les persones cegues i/o amb una altra discapacitat, i una gestió segura i responsable perquè l'ONCE es preocupa de garantir la protecció del conjunt de consumidors, des del disseny dels productes fins a la seva comercialització.

El Cupó Diari de l'ONCE posa en joc un premi de 500.000 euros al número més la sèrie, i 49 premis de 35.000 euros a les cinc xifres del número premiat. A més: 450 premis de 250 euros a les quatre primeres xifres i 450 premis més a les quatre últimes; 9.000 premis de 25 euros en el cas de tres darreres o tres primeres; i el mateix per a les dues primeres i últimes (6 euros), i reintegrament de 2 euros a la primera o l'última xifra del número premiat.

Els cupons de l’ONCE es comercialitzen a través de 19.000 agents venedors, 2.500 dels quals a Catalunya, que integren la seva xarxa de vendes. Gràcies al Terminal Punt de Venda (TPV) el client pot escollir, a l’instant, el número que més li agradi. A més, es poden adquirir des de la pàgina web oficial de joc de l’ONCE (www.juegosonce.es) i establiments autoritzats. A Catalunya són més de 10.000 els seus afiliats i el col·lectiu de l’ONCE i la seva Fundació superen les 15.000 persones.

Principal operador de transport públic

TMB és el principal operador de transport públic de Catalunya, que ofereix dues xarxes regulars de transports (la de bus de superfície i la de metro subterrània), així com diversos serveis de transports d’oci, amb l’objectiu de satisfer les necessitats de mobilitat de la ciutadania, millorar la qualitat de vida a l’àrea metropolitana i reduir la distància entre les diferents ciutats, oferint un servei accessible per a tothom. TMB és un referent de mobilitat urbana, que treballa en línia amb l’agenda 2030 i altres orientacions tècniques i normatives orientades al desenvolupament sostenible i equitatiu de la societat.

Darrera modificació
14.06.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/centenari-de-xarxa-de-bus-de-tmb-lluira-7-de-juny-5-milions-de-cupons-de-lonce