Autor
Redacció

Metrovalencia inaugura la nova línia 10 que connecta el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat del Túria

 

 

Metrovalencia va inaugurar ahir la nova línia 10 de la seva xarxa, que ha permès connectar el barri de Natzaret, situat a la desembocadura de l’antiga llera del riu Túria, amb el centre de la capital valenciana. L’obra, que va començar l’any 2007, tot i que es va aturar el 2011 i es va reprendre el 2019, compta amb 8 estacions i 5 quilòmetres de vies.

La línia 10, que té 3 estacions subterrànies: Alacant, Russafa i Amado Granell-Montolivet i 5 en superfície: Quatre Carreres, Ciutat Arts i Ciències-Justícia, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret, permet realitzar el recorregut en 16 minuts i permetrà reduir en 2.000 tones anuals les emissions de CO₂, amb una demanda prevista de 4 milions de viatges a l'any.

 

L’art també hi és present

La nova línia també presenta un element artístic important, i és que un mural de gran format elaborat pel dibuixant valencià Paco Roca (València 1969), retrà homenatge a la figura d’Amado Granell. Aquesta obra estarà exposada a l’estació d’aquest nou traçat que du el mateix nom que aquest soldat republicà, exiliat i que va formar part de l'exèrcit de la França Lliure.

Darrera modificació
dimecres, maig 18, 2022 - 21:06
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/metrovalencia-inaugura-nova-linia-10-que-connecta-barri-de-natzaret-amb-centre-de-ciutat