18.05.2022
Autor
Premsa TMB

En marxa la renovació de les màquines de vènding alimentari i fotogràfic del metro

Subtítol

Les licitacions, adjudicades com a resultat de concurs públic a l’operador alimentari Selecta i al fotogràfic Tecnotron, suposaran unes aportacions anuals mínimes de 6,5 milions d’euros per finançar el transport públic

El Comitè de Contractació de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha resolt adjudicar novament a Selecta, operador des del 2007, el contracte per gestionar els serveis de vènding alimentari i a Tecnotron, que té presència a la xarxa de metro des de fa dècades, per al de cabines de fotografia instantània. Els dos contractes comporten el canvi de totes les màquines. Malgrat les dificultats del sector del vènding en els dos últims anys amb pandèmia, aquesta renovació és una clara mostra de l’aposta de futur per la recuperació de l’activitat econòmica i social, que inclou propostes més punteres d’autoservei.

Així, les 182 màquines de vènding alimentari estan sent substituïdes per màquines noves, 38 de les quals per un nou model més estret, adient per a andanes amb espais més limitats. El nou contracte de restauració automàtica és per set anys, i es traduirà en uns ingressos previstos per a TMB d’uns sis milions d’euros. TMB considera oportú potenciar i afavorir el consum d’aliments saludables, d’acord amb les recomanacions de l’estratègia NAOS (nutrició, activitat física i prevenció de l’obesitat). D’aquesta forma l’empresa adjudicatària ha d’incloure a l’oferta de cada màquina almenys un 15% del total d

  • productes saludables (fruites, productes baixos en greixos, sense sucres afegits, baixos en sal, etc.
  • productes especials (sense gluten, sense lactosa, etc.
  • productes d’agricultura ecològica, d'acord amb la reglamentació europea.
  • productes de comerç just, segons reglamentació europea

Per la seva banda, Tecnotron està en procés de substitució del total de les 61 màquines de fotos instantànies i les quatre d’Instagram que té en diferents ubicacions del metro de Barcelona. El contracte, en aquest cas per dos anys i dos més de pròrroga, suposa prop de 500.000 euros d’ingressos per a TMB i permet una ampliació del 20% pel que fa al nombre d’aparells, per la qual cosa s’estudia instal·lar més màquines de les que permeten fer impressions d’Instagram.

En el camp tecnològic i alhora per qüestions d’higiene, aspecte prioritari amb el rerefons de la covid, s’ha potenciat la instal·lació en els nous models d’aquestes màquines expenedores de sistemes contactless i NFC (pagament amb mòbil i altres dispositius electrònics) perquè hagin de prémer el mínim de botons i reduir la manipulació de diners.

Tecnotron neix el 1964 per cobrir la necessitat d’obtenir una fotografia instantània i evitar l’espera de dies als antics laboratoris. Lluny de les primeres cabines analògiques de revelat químic, amb les mítiques tires de quatre fotos eixugades per aire en els minuts finals del procés, els actuals habitacles compten amb sofisticades màquines que incorporen avenços tecnològics de revelat digital d’alta qualitat.

Amb seu central a Suïssa, el Grup Selecta, creat el 1957, és distribuïdor de primeres marques de beguda i menjar a tot el món. Prioritza la higiene, la salut, la sostenibilitat i la seguretat en la restauració automàtica i adopta les últimes tendències nutricionals per oferir productes més saludables.

Darrera modificació
19.05.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/marxa-renovacio-de-maquines-de-vending-alimentari-fotografic-metro