17.05.2022
Autor
Premsa TMB

TMB mostra el suport a Conductors Solidaris pel transport de persones refugiades

Subtítol

La presidenta i el conseller delegat han volgut agrair a totes i tots els voluntaris de l’ONG Conductors Solidaris de Catalunya el seu esforç i solidaritat, que ha permès transportar 3.574 persones refugiades d’Ucraïna que han arribat a l’estació de Sants fins al centre d’acollida a Montjuïc

La presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Laia Bonet; el conseller delegat, Gerardo Lertxundi, i el director de Bus, Jacobo Kalitovics, han rebut una delegació de l’ONG Conductors Solidaris de Catalunya (CSC) i han mostrat el suport de l’empresa a la tasca solidària d’una entitat formada majoritàriament per conductors i conductores de TMB. Alhora, l’acte ha estat un reconeixement a la labor que estan desenvolupant des de CSC, que han organitzat els busos llançadora que cobreixen els desplaçaments de les persones refugiades d’Ucraïna que cada dia arriben a l’estació de Sants fins al centre d’acollida a Montjuïc. Ja s’han traslladat un total de 3.574 persones refugiades, principalment mares, infants i gent gran, i hi han participat fins a 67 persones voluntàries que pertanyen a CSC.

L’acte ha comptat amb els parlaments de la presidenta i del conseller delegat, que han volgut agrair a totes i tots els voluntaris de CSC, representats en aquest acte per 7 membres, el seu esforç i solidaritat, i s’han emplaçat per reunir-se pròximament, amb l’objectiu que la presidenta i l’equip de direcció coneguin de primera mà els projectes que CSC està duent a terme i analitzar noves vies de col·laboració. A més, des de l’ONG han informat que demà mateix alguns d’ells marxen cap a Ucraïna conduint quatre ambulàncies que es quedaran en el territori ucraïnès i que són necessàries per al servei de diferents hospitals.

Col·laboració entre la Fundació TMB i la Creu Roja

El servei de busos llançadora, que va entrar en funcionament el 18 de març, és fruit de la col·laboració de la Fundació TMB amb la Creu Roja i els departaments socials de l'Ajuntament de Barcelona, i es manté des del primer dia donant servei diari, inclòs els caps de setmana, i es mantindrà mentre sigui necessari. Aquest servei és un primer punt de contacte dels refugiats i refugiades per acompanyar-los de manera segura i organitzada fins al centre d’acollida de Montjuïc.

Imatge
Foto de família en l'acte de suport de TMB a la tasca de Conductors Solidaris de Catalunya / Foto: Pep Herrero (TMB)
Darrera modificació
17.05.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-mostra-suport-conductors-solidaris-transport-de-persones-refugiades