Autor
Carme Becerra

TMB participa al congrés líder en aplicacions de la tecnologia informàtica al transport públic

Michael Pellot, responsable d’Afers Internacionals a TMB, va moderar una de les taules d’IT-Trans, un esdeveniment que reuneix les darreres novetats que relacionen tecnologia i mobilitat.

Ahir va tancar portes l’edició del 2022 d’IT-Trans, el congrés sobre tecnologia informàtica aplicada al transport públic que coorganitzen la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) i la Messe Karlsruhe, i que se celebra cada dos anys a Alemanya.

Enguany, TMB hi ha tingut una participació activa, que ha inclòs la presentació i moderació d’una de les ponències de la trobada (Nova mobilitat i espai urbà: com poden adaptar-se les ciutats?) per part del cap d’Afers Internacionals de TMB, Michael Pellot.

Aquesta xerrada abordava la qüestió de com reordenar un dels escenaris que ha deixat la pandèmia quant a mobilitat: com s'han de reorganitzar les ciutats per acollir i fer conviure els antics i els nous modes de desplaçar-se, amb l’ajut de la tecnologia i l’ús de les dades disponibles.

De fet, l’ús del Big Data, la intel·ligència artificial o la mobilitat entesa com a servei (l’anomenat MaaS) són alguns dels temes clau que s’han posat sobre la taula en aquesta edició d’IT-Trans. La jornada, que va començar el dimarts 10 i ha finalitzat aquest dijous 12, ha aplegat 270 expositors de 35 països i ha comptat amb 180 oradors. TMB hi participa com un dels principals operadors europeus del transport públic, a més de membre de la UITP.

Darrera modificació
divendres, maig 13, 2022 - 12:35
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/tmb-participa-congres-lider-aplicacions-de-tecnologia-informatica-transport-public