Autor
Rosa Avis

Canvi de denominació en sis estacions del Metro de Barcelona

Els canvis de denominacions es fan seguint les recomanacions de la Comissió de Nomenclatura de l’ATM i comptant amb l'assessorament de l'Institut d'Estudis Catalans.

L’ATM (Autoritat del Transport Metropolità) ha aprovat noves denominacions d’estacions ferroviàries, entre les quals sis del Metro de Barcelona, seguint les recomanacions de la seva Comissió de Nomenclatura. Aquesta comissió reuneix Administracions i operadors del transport (TMB n'és un dels principals) per coordinar la nomenclatura de la xarxa de transport públic. Compta amb l’assessorament de l’Institut d’Estudis Catalans i escolta el parer de totes les administracions concernides a cada proposta.

A banda de decidir el nom d’estacions noves o de pròxima posada en servei, l’ATM ha iniciat un procés de revisió de les denominacions actuals que parteix de dues línies de treball:

  1. Donar sentit a tota la xarxa de transport públic ferroviari com un sistema integrat, de manera que:
    • Les estacions d’enllaç tinguin el mateix nom encara que siguin d’operadors diferents
    • No hi hagi dues estacions no enllaçades que tinguin el mateix nom

El propòsit és evitar confusions entre els usuaris per denominacions diferents per a estacions no vinculades i per denominacions coincidents per a estacions vinculades.

  1. Adequar millor la denominació de determinades estacions a la realitat del lloc on es troben, especialment en atenció a reivindicacions veïnals o municipals en aquest sentit.

Així, són 20 en total les estacions de Metro, Ferrocarrils de la Generalitat, Rodalies i TRAM les que, seguint els criteris esmentats, canvien de denominació. A l’aprovació d’aquests canvis s’hi afegeix la del nom de la futura estació de Rodalies de Santa Perpètua de Mogoda Riera de Caldes.

Les sis estacions  que canvien de nom que corresponen a la Xarxa de Metro són les següents:

  • Per unificació de noms d’estacions intermodals, les estacions Clot de Metro i Clot-Aragó de Rodalies s’unifiquen en El Clot. Per tant, es modifiquen totes dues denominacions, tant la de Metro com la de Rodalies
  • Per diferenciació d’estacions no enllaçades, les estacions Bellvitge de Metro i de Rodalies passen a denominar-se, respectivament, Bellvitge Rambla Marina i Bellvitge | Gornal
  • Per adequació a la realitat del lloc: l’estació de Metro Drassanes passa a denominar-se La Rambla | Drassanes, Vall d’Hebron passa a ser Vall d’Hebron | Sant Genís, Llucmajor ara serà Llucmajor | República, i Congrés passa a denominar-se Congrés | Indians

La substitució dels noms en la senyalització i el material informatiu serà progressiva, aprofitant al màxim les sinergies que pugui haver-hi amb altres actuacions per tal de minimitzar els costos.

Teniu més informació a la nota de premsa de l’ATM.

Darrera modificació
dimarts, maig 10, 2022 - 12:43
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/canvi-de-denominacio-sis-estacions-metro-de-barcelona