16.05.2022
Autor
Premsa TMB

TMB prestarà assistència tècnica per al nou metro automàtic de la regió de París

Subtítol

L'empresa, juntament amb l’enginyeria SYSTRA, ha guanyat un concurs per assessorar i proposar solucions per a l’operació i el manteniment de les futures línies de circumval·lació de la regió parisenca

La Société du Grand Paris (SGP) està pilotant el projecte Grand Paris Express, que suposarà la construcció i posada en servei de 200 quilòmetres de línies de circumval·lació de metro, totalment automàtic, a la regió parisenca. L’objectiu, que les noves línies connectin amb les línies de metro radials ja existents, apropant la perifèria i el centre i millorant la mobilitat.

En aquest context, TMB inicia la seva presència al projecte en haver guanyat, juntament amb l’enginyeria internacional de mobilitat SYSTRA, el concurs d’assistència tècnica de l’operació i manteniment de les línies 15, 16, 17 i 18 del metro francès.

Primeres reunions

Representants del projecte a TMB han mantingut recentment (els passats 20 i 21 d'abril) les primeres reunions a París amb SYSTRA i el client de la SGP, i han tingut ocasió de visitar les obres de construcció d'un taller de manteniment d'infraestructures ferroviàries i una estació de la futura xarxa de metro.

La SGP recorre a un consorci d'assistència tècnica per rebre suport en les etapes de transferència i posada en servei comercial del metro. Concretament, per a la preparació, la transferència, les proves i la marxa en blanc, amb la fita de garantir que el conjunt de feines es duguin a terme d'acord amb els objectius marcats per l'autoritat francesa pertinent.

Per això es treballarà a anticipar les necessitats per assegurar el bon desenvolupament de l'operació (els operadors seran seleccionats per Île-de-France Mobilités, Autoritat del Transport a la regió Île-de-France). L’èmfasi se situarà en la identificació de riscos, amb una proposta de solucions que mantingui la coherència global del projecte des del punt de vista d'operació i manteniment, àrees en què TMB és expert.

La SGP té a més com a missió la transferència de la infraestructura i els sistemes al futur operador i al mantenidor (aquest darrer serà RATP Infrastructures), un aspecte sobre el qual TMB també desenvoluparà tasques d’assessorament. En referència a aquesta iniciativa, la presidenta de TMB, Laia Bonet, ha afirmat que “el prestigi i l’experiència de TMB permet assessorar en projectes internacionals a ciutats tan importants com París, i a més genera uns ingressos addicionals que destinem a millorar el finançament del transport públic i el servei a la ciutadania que oferim des de TMB”.

Imatge
TMB i l'enginyeria SYSTRA participaran al projecte Grand Paris Express
Darrera modificació
25.05.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-prestara-assistencia-tecnica-nou-metro-automatic-de-regio-de-paris-0