Autor
Rosa Avis

TMB prova el minibús elèctric italià Rampini E60

Aquest vehicle 100% elèctric, de zero emissions i àmplia autonomia, serà provat pel departament d’enginyeria de Bus

Aquesta setmana ha arribat a les cotxeres de bus de TMB del Triangle Ferroviari el minibús elèctric Rampini E60. El departament d’enginyeria de Bus avaluarà els pròxims dies el rendiment en diferents rutes i condicions, el consum i l’autonomia d’aquest vehicle.

Aquest autobús és, malgrat les seves dimensions reduïdes, un veritable autobús urbà zero emissions de sis metres de llarg i amb capacitat per a 31 passatgers. És un vehicle de plataforma baixa i compta amb deu seients i espai reservat per a persones amb diversitat funcional i una eficaç instal·lació de climatització i calefacció. Pel que fa a l’accessibilitat, disposa també d’un dispositiu per “agenollar-se” i reduir d’aquesta forma la distància entre la porta i la vorera. Per les seves mides i facilitat de conducció és ideal per a recorreguts per carrers estrets. Té una autonomia d’aproximadament 250 quilòmetres o, el que és el mateix, pensant en un ús de tipus urbà pot circular sense interrupcions tota una jornada. Està propulsat per una sèrie de bateries de liti-ferro-fosfat. Un sofisticat sistema de gestió (BSM), implementat per Rampini, controla les bateries i el seguiment de cada cel·la.

Aquesta prova del minibús Rampini E60 forma part de la col·laboració que TMB manté amb fabricants de vehicles de transport públic de tot el món per a la promoció de l’ús de tecnologies avançades eco a la seva flota d’autobusos.

Actualment formen part de la flota de TMB 30 autobusos 100% elèctrics, tots articulats i de càrrega ràpida per pantògraf, que donen servei a la línia H16, totalment elèctrica des de l'estiu del 2021, i de vegades també a l'H6, la 7 o la 33. El pròxim pas serà l'electrificació de dues línies més de gran demanda, l’H12 i la V15.

Fundada l’any 1945, Rampini és una empresa italiana líder en el disseny i producció d’autobusos ecològics per al transport urbà i en vehicles especials d’alt contingut tecnològic. L’enginyeria dels seus productes es desenvolupa íntegrament per equips propis de tècnics especialitzats que garanteixen la qualitat mitjançant un sistema de proves precís i exhaustiu, que s’acompanya de nombrosos serveis postvenda.

Darrera modificació
divendres, maig 6, 2022 - 13:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/tmb-prova-minibus-electric-italia-rampini-e60