Autor
Redacció

Traslladar Barcelona al passadís de Passeig de Gràcia: premi a les 24 hores d’Innovació

Un grup d’estudiants de l’Institut Antoni Algueró, de Sant Just Desvern, responen al repte plantejat per TMB i proposen un projecte de realitat immersiva que suposarà un canvi radical d’aquest transbordament.

Com podríem fer que el passadís d'enllaç de l'estació de Metro de Passeig de Gràcia L3 fos un espai més agradable i acollidor? Aquest va ser el repte plantejat per l’Àrea de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat i TMBinnova en la tercera edició de 24 hores d’innovació Barcelona. L’Institut Antoni Algueró va fer la proposta que va guanyar el primer premi d’aquesta 3a edició, plantejant un canvi radical del passadís que traslladarà la Barcelona que tots coneixem sota terra. A través de panells LED, el grup, integrat per sis alumnes de tres cicles formatius, ha proposat recrear el cel de la ciutat, fent de l’espai un lloc viu, agradable i dinàmic.

La iniciativa, organitzada per la conselleria d’Educació i la Fundació CaixaBank-Dualiz, va permetre a gairebé una setantena d’escoles europees treballar amb metodologies innovadores per donar resposta a diferents problemàtiques plantejades per fins a 24 companyies.

Emocionats per la victòria, l’equip celebrava la fita d’aquesta manera: “Estem molt contents, és la primera vegada que fem això i no teníem les expectatives tan altes!”. El premi, una estada formativa de tres dies on podran ampliar els seus coneixements en innovació i 1.500 € per invertir en iniciatives d'innovació al seu centre.

Imatge
Alumnes de l'institut Antoni Algueró. / Foto: Institut Antoni Algueró

Un certamen que aposta pel talent jove

L’esdeveniment pretén fer valdre el talent creatiu dels alumnes d’FP i valorar les seves possibilitats en el món laboral. D’altra banda, la iniciativa compta amb un vessant educatiu molt important perquè posa a disposició dels estudiants una àmplia graella de ponències, formacions i tallers, tot en 24 h.

En les gairebé dues jornades que dura el concurs, els alumnes treballen solucions amb metodologies innovadores, com el design thinking, i posen en joc les habilitats de cada membre de l’equip, fet que dona com a resultat propostes molt completes.

Darrera modificació
divendres, maig 6, 2022 - 13:53
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/traslladar-barcelona-passadis-de-passeig-de-gracia-premi-24-hores-dinnovacio