Autor
Redacció

Les estacions de metro de Khàrkiv repliquen les imatges vistes al subsol de Kíiv

El doctor noruec de l’equip de Metges Sense Fronteres (MSF) enviat a Khàrkiv (Ucraïna), Morten Rostrup, ha relatat i ha mostrat imatges en una crònica per a El Periódico de Catalunya sobre les condicions de vida dels ciutadans que es refugien a les estacions de metro d’aquesta ciutat del nord-est d’Ucraïna.

Morten, que realitza consultes mèdiques a les estacions de metro on la població busca refugi, descriu i il·lustra diferents situacions personals que recorden molt les que ja hem vist a les estacions del metro de Kíiv. Ens parla de l’angoixa, el patiment i la manca d’esperança que les diferents trobades amb els ciutadans refugiats al subsol li han transmès. Així mateix, el doctor posa especial èmfasi en la situació del que considera que són les principals víctimes de la guerra: persones amb malalties cròniques o mentals que amb l’inici del conflicte deixen de rebre l’atenció mèdica que ja necessitaven anteriorment.

Un relat dur que ens permet aproximar-nos a la situació dels ciutadans que busquen refugi en uns espais que s’han mostrat com un veritable aixopluc en temps de conflicte: les estacions de metro.

Darrera modificació
dimarts, maig 10, 2022 - 07:58
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/estacions-de-metro-de-kharkiv-repliquen-imatges-vistes-subsol-de-kiiv