Autor
Laura Martínez

Avancem cap a la igualtat: s'incorporen 33 noves conductores a la plantilla de TMB

Nova promoció de 143 conductors i conductores que permet incrementar el percentatge de dones dins del personal de conducció del 8,48% al 9,06%.

Des de TMB seguim impulsant una mobilitat lliure dels estereotips de gènere, especialment en feines tradicionalment associades a homes. Per això s'ha realitzat una campanya que ha culminat ara amb la contractació de 143 conductors i conductores, fet que permet incrementar el percentatge de dones dins del personal de conducció del 8,48% al 9,06%.

Queda molt camí encara per fer. De fet, segons les dades que assenyalava la presidenta de TMB, Laia Bonet, en un col·loqui celebrat el passat 4 de març, de les 4.500 persones que treballen a Bus, només un 9,9% són dones. Una xifra que entre la plantilla de Metro (al voltant de 3.800 persones) puja a un 34,5%, encara lluny de la paritat. Per canviar aquestes xifres, TMB compta amb unes polítiques globals de la companyia orientades a propiciar la incorporació de la dona amb clàusules de discriminació positiva i amb campanyes d'ofertes laborals que busquen atraure més dones. 

El nou personal ha estat distribuït entre els quatre centres operatius de negoci (CON) per realitzar, al llarg de dues setmanes, la formació i el procés d’acollida. 

 

 

 

 

Darrera modificació
dilluns, maig 2, 2022 - 12:43
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/avancem-cap-igualtat-sincorporen-33-noves-conductores-plantilla-de-tmb