Autor
Redacció

Vídeo: així va ser l’exercici de rescat de 41 passatgers ‘atrapats’ al telefèric de Montjuïc

Aquest vídeo condensa la simulació d’un rescat al telefèric de Montjuïc en què van participar més de cent especialistes amb els seus equips tècnics i vehicles. Van ser prop de quatre hores de feina, el 30 de març al matí, en què es van posar a prova els procediments, els mitjans i les capacitats dels cossos d’emergències.

L’exercici es va planificar aprofitant l’aturada del Telefèric per a la revisió tècnica anual. Hi van actuar 36 bombers, 6 mossos, 11 integrants del SEM, 10 membres de Protecció Civil, 26 agents de la Guàrdia Urbana, 15 membres de personal del Telefèric, 10 de Parcs i Jardins i 3 treballadors de Barcelona Serveis Municipals. L’objectiu era rescatar 41 figurants (alumnes i professors de l’IES Mollet) que havien quedat atrapats dins de 40 cabines del Telefèric arran d’una fallada fictícia dels motors principal i auxiliar.

L’evacuació es va desenvolupar amb èxit, dins del termini marcat i reproduint l’escenari més realista possible per mesurar les necessitats del dispositiu, així com per optimitzar la coordinació entre les diferents agències implicades.

Darrera modificació
dijous, abril 21, 2022 - 12:29
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/video-aixi-va-ser-lexercici-de-rescat-de-41-passatgers-atrapats-teleferic-de-montjuic