Autor
Redacció

Vídeo: les etiquetes intel·ligents del metro i l'autobús, al programa 'Valor afegit'

El programa Valor afegit de TV3 s'ha interessat per donar a conèixer el funcionament de les etiquetes intel·ligents amb tecnologia NaviLens que podem trobar repartides per tota la xarxa de metro i bus.

Per explicar el seu funcionament a peu de carrer van comptar amb les indicacions de Xisca Rigo, formadora d'aquest sistema que ajuda a potenciar l'autonomia dels usuaris.

A través de l’app, el viatger pot llegir la senyalètica de les xarxes de transport públic, tant en les parades d'autobús com a les estacions de metro, i rebre avisos i altres orientacions precises per moure's amb seguretat. Se'n poden beneficiar especialment les persones cegues o amb baixa visió, però també totes les persones amb algun tipus de discapacitat.

En una parada de bus, l'aplicació NaviLens informa l'usuari del nom i el codi de la parada, les línies que hi passen, la destinació de cadascuna, el temps previst d'arribada i les possibles alteracions del servei. En una estació de metro, cada espai està etiquetat amb la seva descripció (accés, vestíbul, zona de venda, línia de peatge, escala, ascensor, andana, intèrfon, punt d'embarcament...), però a més l'aplicació relaciona els elements entre ells i calcula distàncies respecte de l'usuari, per permetre la navegació autònoma de les persones amb discapacitat visual.

Darrera modificació
divendres, abril 8, 2022 - 08:11
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/video-etiquetes-intelligents-metro-lautobus-programa-valor-afegit