Autor
Redacció

En servei el nou vestíbul adaptat de l'estació Maragall de la línia 4 de metro

Els ascensors, l’elevació de les andanes, els encaminaments i la línia de peatge asseguren l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.  

Avui s’ha obert al públic el nou vestíbul adaptat de l’estació Maragall de la línia 4 de metro, que d’aquesta manera s’ha fet accessible a persones amb mobilitat reduïda. Les obres continuen per eliminar barreres a l’estació germana de la línia 5 i a l’enllaç entre totes dues.

L’obra, que executa la Generalitat, ha consistit a eliminar l’anterior vestíbul de l’L4, de dimensions reduïdes, i construir-ne un de més ampli que té dos accessos al carrer, un a cada costat de la ronda del Guinardó. S’hi ha instal·lat un ascensor per connectar el carrer i el vestíbul i dos més per salvar el desnivell entre el vestíbul i les andanes. També s’ha elevat el nivell de les andanes per ajustar la separació respecte dels trens, s’ha instal·lat una línia de peatge amb pas per cadires de rodes i s’han implantat encaminaments per a persones cegues en els diferents recorreguts.

La reforma de l’intercanviador de Maragall té un pressupost d'11,7 milions d'euros.

Actualment, compten amb ascensors i altres facilitats 152 de les 163 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona, el 93% del total, mentre que tres més (Espanya L1, Espanya L3 i Maragall L5) estan en obres. El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha anunciat que aquesta primavera licitarà les obres per adaptar les estacions de Clot de l’L1, i de Ciutadella Vila Olímpica de l’L4, i les obres per millorar l’accessibilitat a l’intercanviador de Passeig de Gràcia i l’estació de La Pau de l’L4, amb una inversió conjunta de prop de 17 milions d'euros. En paral·lel estan en redacció els projectes d’adaptació de les estacions de Plaça de Sants (L1 i L5), Verdaguer (L4 i L5) i Urquinaona (L1 i L4).

Ascensor a l'andana direcció Trinitat Nova / Foto: Pep Herrero (TMB

Encaminaments i línia de peatge amb pas per a PMR / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
dimarts, abril 5, 2022 - 20:42
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/servei-nou-vestibul-adaptat-de-lestacio-maragall-de-linia-4-de-metro