02.04.2022
Autor
Premsa TMB

Les xarxes de TMB superen els 48 M de viatges al març, màxim des de l'inici de la pandèmia

Subtítol

La recuperació del transport públic de Barcelona s'accelera després de la sisena onada i s'han incrementat un 41% el nombre de validacions durant el primer trimestre de 2022, en comparació al mateix període de l'any anterior

El metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han tancat el mes de març amb 48,3 milions de viatges, la xifra més alta des de l’inici de la pandèmia, fa dos anys, i un 41,5% superior  en comparació amb el març del 2021. Això suposa una nova fita en el procés de recuperació del passatge, que ara se situa en el 82,2% de l’habitual abans de la crisi del coronavirus, quan al gener era del 72,1%.

Els tres primers mesos del 2022 les xarxes de TMB van aconseguir un increment  de validacions del 41% respecte del mateix període de l’any anterior. La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha assenyalat que “aquestes xifres de creixement d’ús del transport públic mostren la recuperació de la confiança dels usuaris en un transport segur i eficient”. A més, la presidenta de TMB ha posat en valor “l’esforç de tots els professionals de TMB i de la mateixa entitat per seguir donant un servei de qualitat i posar en marxa mesures que han millorat el servei, com ara l’augment de la freqüència, durant els dos anys de pandèmia”. 
  
Tant el metro com els autobusos s’han situat en màxims al març, segons les dades provisionals. El metro ha registrat 32,5 milions de validacions, el 48% més que l’any anterior, amb un nivell de recuperació del 84,1%, i els autobusos han marcat 15,7 milions, amb un creixement del 28%, arribant a gairebé el 80% de la demanda habitual. A destacar que aquests nivells de recuperació s’han aconseguit a pesar d’un tall a l’L5 el cap de setmana 10-13 de març i de diverses jornades de vaga als sectors educatiu i del transport. De fet, diversos dies aquest mes de març s’ha superat l’1,8 milions de viatgers diaris (en dies laborables) a la xarxes de TMB, màxim assolit en una jornada durant la pandèmia. A més, les xifres d’aquest març són superiors als de les setmanes anteriors a la sisena onada de covid, amb expectatives que continuïn a l’alça en funció de l’evolució del treball presencial i de l’afluència de visitants a Barcelona.
 
La recuperació d’usuaris s’ha accelerat sobretot a la xarxa de metro en dies laborables. Així, dimecres passat, 30 de març, es va registrar el nombre més alt de validacions en un dia feiner dels últims dos anys, 1,228 milions de validacions, equivalents al 87,2% del passatge habitual sense pandèmia. Durant la segona quinzena del mes es van superar els 1,2 milions de viatges en cinc ocasions, mentre que en tot el 2021 només s’hi va arribar una vegada.

L’any 2021 també millora les xifres del 2020

Recentment s’han tancat les xifres definitives de viatgers de l’any 2021, que mostren també un increment respecte de 2020. En el conjunt de les xarxes de TMB el nombre de viatgers transportats ha estat d’un total de 425,51 milions que han generat una recuperació de la demanda d’un 27,7% respecte del 2020. Aquest increment es nota tant a la xarxa de metro com a la de bus; en tots dos casos s’ha incrementat la demanda per sobre del 27,5%.

Darrera modificació
04.04.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/xarxes-de-tmb-superen-48-m-de-viatges-marc-maxim-des-de-linici-de-pandemia