Autor
Oriol Pàmies

Deu anys de la digitalització de les publicacions informatives de TMB

El març del 2012, la revista mensual ‘Hora Punta’ va migrar del paper a internet. Era l’antecedent d’aquest web, ‘TMB Notícies’.

El març del 2012 començava l’era digital en les publicacions informatives de TMB. En el context d’una racionalització de les despeses obligada per la crisi econòmica general, deixaven d’editar-se i distribuir-se en paper la revista mensual Hora Punta i el suplement intern GenTMB. També deixaven d’imprimir-se altres materials de difusió.

Totes dues revistes passaven a tenir format digital en subdominis del web corporatiu. Però no era tan sols un canvi de suport, del paper a internet: es feien més dinàmiques, per seguir de prop el batec de l'actualitat de dins i de fora de la companyia. Des d’aleshores no hi ha una data de sortida, sinó que les actualitzacions són diàries i els continguts periodístics de vocació externa es difonen sistemàticament per les xarxes socials corporatives.

A finals del 2015, Hora Punta va deixar pas a TMB Notícies, un web informatiu dissenyat com un petit mitjà de comunicació que també conté la sala de premsa, l'espai dedicat als professionals dels mitjans de comunicació, que anteriorment formava part del web corporatiu. D'aquesta manera s'agrupava tot el contingut noticiós i es feia més fàcil de seguir l'actualitat de la companyia i de l'entorn.

Junt amb el canvi de capçalera i de maquetació, començava una altra via de distribució de continguts, els butlletins o newsletters, de periodicitat mensual i setmanal, que condensen el més interessant del TMB Notícies. Encara no t’hi has subscrit? L’últim canvi al web d’actualitat ha estat de tipus tècnic i transparent per als lectors: la migració a la versió 8 del gestor de continguts Drupal, el novembre del 2021, per motius de seguretat informàtica.

Darrera modificació
dijous, març 31, 2022 - 08:56
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/deu-anys-de-digitalitzacio-de-publicacions-informatives-de-tmb