Autor
Oriol Pàmies

Equips d’informadors expliquen les alternatives al tall de la línia 5 per Setmana Santa

Ha començat la campanya de difusió sobre la suspensió parcial del servei per treballs de millora que afectarà vuit estacions de metro entre Diagonal i Vilapicina del 9 al 18 d’abril.

TMB ha posat en marxa una intensa campanya de comunicació per donar a conèixer les afectacions que es produiran per Setmana Santa a la línia 5 de metro, entre les estacions de Diagonal i Vilapicina, i les alternatives de desplaçament que hi haurà disponibles. Des d’avui s’activen tots els canals i dispositius per difondre el tall de servei, que permetrà executar obres de millora i durarà del 9 al 18 d’abril, tots dos inclosos.

Entre els mitjans activats hi ha els informadors sobre el terreny, que els pròxims dies estaran presents a les vuit estacions de metro on no circularan els trens per Setmana Santa (Verdaguer, Sagrada Família, Sant Pau / Dos de Maig, Camp de l’Arpa, La Sagrera, Congrés, Maragall i Virrei Amat), a les dues que faran de terminals provisionals (Diagonal i Vilapicina) i en vuit estacions més de la línia. La seva feina consisteix a aclarir dubtes i oferir les millors alternatives de viatge a la ciutadania, que en aquesta ocasió seran les combinacions amb les altres línies de metro, que es reforçaran: L1, L2, L3 i L4. En determinats trajectes també faran de substitutes les línies regulars d’autobús: D50, H8, V27 i V29.

A més, TMB habilitarà un servei especial d’autobusos entre Diagonal i Vilapicina amb parada a les estacions intermèdies, que serà d’ús preferent per a persones amb mobilitat reduïda. La menor capacitat dels autobusos i el temps més llarg de desplaçament fan que no siguin recomanables com a alternativa general al tram de metro suspès. Tots els detalls es poden consultar a l’avís de servei del web corporatiu.

Fullets i cartell amb informació de les alternatives de transport durant la suspensió del servei de l'L5 / Fotos: Pep Herrero (TMB)

Cinc obres simultànies

Durant els deu dies de tall, TMB farà la renovació integral de la via de dos trams de 300 metres de longitud entre Verdaguer i Sagrada Família i entre La Sagrera i Congrés. A més, s'instal·larà un nou aparell de via a l'entrada de La Sagrera que permetrà que aquest important intercanviador pugui estar operatiu durant l’obra de renovació integral de tot el tram fins a Horta, una actuació de gran envergadura en què s’invertiran 15 milions d’euros i que s’executarà a l’estiu.

Al mateix temps, s’aprofitarà per obrir un pou per a l’entrada i sortida de material al costat de Sagrada Família i retirar els materials amb contingut d'amiant detectats a l’estació de Maragall.

Darrera modificació
dilluns, març 28, 2022 - 12:38
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/equips-dinformadors-expliquen-alternatives-tall-de-linia-5-setmana-santa