Autor
Redacció

Vídeo: la vida dels resistents ucraïnesos que s'aixopluguen al metro de Kíiv

Un mes després de l'inici de la invasió russa, el metro de Kíiv encara funciona, si bé de manera limitada i amb l'objectiu prioritari de protegir vides de ciutadans vulnerables. Com vam explicar a l'inici dels atacs, es tracta d'una xarxa molt profunda, dissenyada per resistir bombardejos, que molts habitants de la capital ucraïnesa fan servir com a refugi a les nits. N'hi ha que fins i tot s'hi han instal·lat, com mostra el vídeo de France 24 que compartim.

La xarxa de metro, que solia transportar un milió de viatgers cada dia, es manté oberta, excepte les estacions més pròximes als edificis governamentals, i hi ha un mínim servei de trens per una sola via que no està vigent durant el toc de queda. A l'altra via hi ha trens estacionats que serveixen d'allotjament.

Tot s'ha orientat a la protecció de les vides dels civils, també l'aplicació que servia per comprar bitllets de transport, entre altres serveis. Hem llegit que Kyiv Digital s'ha transformat en una eina salvavides que avisa dels atacs aeris i dirigeix la gent al refugi o al garatge més proper amb subministrament de combustible.

Ucraïna resisteix, i la reconversió del metro de Kíiv (també el de Khàrkiv, segona ciutat del país) n'és un símbol que crida l'atenció arreu del món, com mostra la impressionant galeria de fotos que li ha dedicat el diari argentí Clarín.

El cap de setmana ens ha deixat encara una altra escena commovedora: un concert al metro de Khàrkiv el dia que havia de començar el festival de música de la ciutat:

Darrera modificació
dilluns, març 28, 2022 - 10:03
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/video-vida-resistents-ucrainesos-que-saixopluguen-metro-de-kiiv