Autor
Redacció

TMB participa en el dispositiu d’acollida dels refugiats de la guerra d’Ucraïna

S’ha habilitat un servei d’autobusos llançadora des dels punts d’arribada a Barcelona i es distribueixen títols de transport en coordinació amb l’ATM i la Creu Roja. 

Davant l’emergència humanitària causada per la invasió d’Ucraïna per tropes russes, la Fundació TMB s'ha posat des del primer moment a disposició de la Creu Roja i dels departaments socials de l'Ajuntament de Barcelona i de les administracions que gestionen l'acollida dels refugiats per col·laborar en tot allò que estigui a les seves mans.

Fruit d'aquesta voluntat, avui es posa en marxa un servei d’autobusos llançadora per cobrir els desplaçaments de les persones que estan arribant a Barcelona, procedents d’Ucraïna o dels països fronterers, a través de l’estació de Sants i l'aeroport de Barcelona - El Prat. La majoria són dones i infants menors de 18 anys, i estan en trànsit cap a altres destinacions del territori.

Els autobusos seran conduïts per professionals voluntaris de TMB que pertanyen a Conductors Solidaris de Catalunya, una ONG formada majoritàriament per empleats i empleades de TMB. Aquesta iniciativa es mantindrà diàriament mentre sigui necessària, inclosos els caps de setmana.

D'altra banda, TMB i l'Autoritat del Transport Metropolità han facilitat a la Creu Roja títols de transport, que gestionen els seus equips d'acollida, per facilitar el trasllat dels refugiats que arriben a Barcelona en tren o en avió.

A més, TMB ha difós recomanacions a la plantilla sobre les vies disponibles per canalitzar la solidaritat cap a les víctimes de la guerra, que són les que han habilitat la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Conductors Solidaris de Catalunya, ONG especialitzada en el desenvolupament de combois d’ajuda humanitària, ha habilitat el compte ES29 2100 1019 6402 00148246 per a les aportacions econòmiques.

Darrera modificació
diumenge, març 20, 2022 - 14:13
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmb-participa-dispositiu-dacollida-refugiats-de-guerra-ducraina