Autor
Carme Becerra

Els apartats en què TMB va assolir números històrics el 2021

El document anual Dades Bàsiques conté estadístiques que mostren l’activitat de la companyia al llarg de l’any 2021 i que enguany inclouen els efectes de la prolongació de l'L10 Sud amb tres noves estacions.

El document Dades Bàsiques 2022, que recull les principals xifres de TMB al tancament de l’exercici 2021, ja està disponible a la pàgina web corporativa i al perfil de SlideShare de la companyia. Ofereix una foto actual de l'empresa a partir de xifres de la plantilla, les dimensions i el material mòbil de les diferents xarxes, tant les regulars com les de transports d'oci, les tarifes en vigor i les magnituds d’oferta i demanda del servei, entre d’altres.

Són números que acrediten l'oferta més elevada de les xarxes de metro i autobús: els 22.618 milions de places-km i els 144,246 milions de cotxes-km útils són màxims històrics, fruit de l'esforç per proporcionar més capacitat al transport públic de l'àrea de Barcelona com a alternativa de mobilitat sostenible per als desplaçaments quotidians. En coherència, la plantilla activa de TMB s'ha ampliat fins a les 8.489 persones, nou rècord.

El conjunt de validacions al metro (més de 278 milions) i als autobusos (que va superar els 147 milions), comptant també amb les 550.000 validacions al Telefèric de Montjuïc, van suposar més de 426 milions de viatges als transports operats per TMB el 2021. Això comporta que s’han validat gairebé 92,5 milions més de bitllets que un any abans, quan la covid i el confinament van retreure la demanda.

El metro s’endinsa a la Zona Franca

Des del novembre passat, els treballadors del polígon de la Zona Franca tenen més fàcil anar i tornar de la feina en transport públic. El dia 7 es van inaugurar tres noves estacions de l'L10 Sud: Port Comercial / La Factoria, Ecoparc i ZAL / Riu Vell. Amb aquesta addició, la longitud de la línia creix fins als 8,5 quilòmetres, amb la peculiaritat que totes tres estacions estan construïdes en superfície i circulen per un viaducte que travessa el centre del carrer A de la Zona Franca. I el total de la xarxa assoleix un nou màxim, 125,4 quilòmetres (comptant el Funicular).

Podeu consultar el document al web corporatiu o al perfil de SlideShare que compartim a sota.

Darrera modificació
dimarts, març 29, 2022 - 09:21
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/apartats-que-tmb-va-assolir-numeros-historics-2021