Autor
Carme Becerra

Treballadores de TMB posen rostre femení a tasques sovint associades als homes

Amb motiu de la celebració avui, 8 de març, del Dia Internacional de la Dona, TMB ha reunit en un vídeo el testimoni de sis treballadores de l’empresa que expliquen les seves funcions en el dia a dia en una acció més per una mobilitat lliure dels esterotips de gènere.

Judith, Esther, Lourdes, Marta, Heidi i Esther formen part de la plantilla de TMB. Treballen conduint trens o autobusos, reparant vehicles, supervisant la circulació dels combois, solucionant avaries...

Moltes d’aquestes feines estaven, fins fa només unes dècades, vetades a les dones. Avui dia, qualsevol persona hi pot optar en igualtat de condicions, però hi ha àmbits on encara pot sobtar descobrir-hi un rostre femení. Des de TMB s'impulsa una mobilitat lliure dels estereotips de gènere i es visibilitzen aquestes feines que tradicionalment s'havien associat a homes.

De fet, segons les dades que assenyalava la presidenta de TMB, Laia Bonet, en un col·loqui celebrat el passat 4 de març, de les 4.500 persones que treballen a Bus, només un 9,9% són dones. Una xifra que entre la plantilla de Metro (al voltant de 3.800 persones) puja a un 34,5%, encara lluny de la paritat.

Queda molt camí per recórrer, però, amb el seu exemple, aquestes treballadores ens recorden que les dones poden desenvolupar tasques i professions en tots els àmbits, també en aquells tradicionalment masculinitzats. Us deixem aquest vídeo que compartim en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Dona.

Aquesta visibilitat del paper de les dones a TMB s'emmarca en unes polítiques globals de la companyia enfocades a propiciar la incorporació de la dona amb clàusules de discriminació positiva i amb campanyes d'ofertes laborals que busquen atraure més dones. També, des de TMB, s'està incorporant la perspectiva de gènere a tota l'entitat, des de l'operació del servei fins a la comunicació inclusiva. 

Darrera modificació
dimarts, març 8, 2022 - 11:51
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/treballadores-de-tmb-posen-rostre-femeni-tasques-sovint-associades-homes