18.02.2022
Autor
Premsa TMB

TMB impulsa una estratègia de compromís amb la societat econòmica, social i mediambiental

Subtítol

L’empresa ha presentat avui el seu Pla de Responsabilitat Social i Sostenibilitat en una jornada celebrada a la Fundació Miró

La presidenta de TMB, Laia Bonet, i el conseller delegat, Gerardo Lertxundi, han presentat avui el Pla de Responsabilitat Social i Sostenibilitat (RSiS) de la companyia en la jornada La mobilitat, factor clau de la sostenibilitat, celebrada a la Fundació Miró. A l’acte de presentació també hi ha intervingut Ramón Jáuregui, que va ser impulsor al Congrés dels Diputats de la responsabilitat social i la sostenibilitat.

El Pla està implicat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca l’Agenda 2030 de Nacions Unides i que, entre d’altres, posa com a meta urgent la lluita contra el canvi climàtic. Com ha expressat Gerardo Lertxundi, “la mobilitat és una part fonamental de la sostenibilitat i el transport públic ha d’esdevenir la base d’aquest nou model, sense oblidar que el servei ha de ser integral i abastar també altres modes, com per exemple la bicicleta”.

Per la seva banda, Laia Bonet ha remarcat que la sostenibilitat “ha de treballar simultàniament els factors mediambiental, social i econòmic, perquè cada canvi en un d’aquests àmbits genera impacte en la resta”.

Com a exemple d’aquesta sinergia entre els diferents aspectes que integren el Pla de RSiS d’una empresa com TMB, “que està present com cap altra en la vida diària de les persones de Barcelona i la seva àrea d’influència”, el conseller delegat ha recordat una dada que va posar de manifest un estudi realitzat per la Universitat Pompeu Fabra: per cada euro que les administracions públiques inverteixen en TMB, aquesta el torna multiplicat per sis a la societat.

Compromisos efectius

Entre els compromisos concrets del pla presentat avui, hi figuren alguns com la reducció d’emissions contaminants, gràcies, en bona mesura, a la renovació de la flota de bus que s’està portant a terme. En aquest sentit, s’inclouen novetats ja en marxa com l’aposta per l’hidrogen, amb un primer autobús que ja està circulant en període de proves i al qual s’hi sumaran d’altres pròximament. Així mateix, la planta subministradora d’hidrogen construïda per Iberdrola, que serà la primera d’ús comercial públic de l’Estat, acaba de ser certificada.

L’accessibilitat o la lluita per la diversitat i la igualtat són altres dels fonaments del pla que han estat reconeguts internacionalment de forma recent amb premis internacionals.

Durant la trobada, Ramón Jáuregui ha assegurat “que les empreses no només no poden ser alienes a la construcció de societats més justes, sinó que n’han de ser aliades, i TMB n’és un bon exemple”.

Els responsables de TMB han explicat que el pla serà el full de ruta d’actuació de l’empresa i que es portarà a terme de forma transversal a tota l’organització. El Pla de RSiS està també en consonància amb el Pla Estratègic TMB 2025, que marca fites com aconseguir que l’any 2025 el 65% de desplaçaments a Barcelona es facin en transport públic, alhora que es redueixen anualment en 17.000 tones de CO₂ les emissions.

Darrera modificació
21.02.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-impulsa-estrategia-de-compromis-amb-societat-economica-social-mediambiental