Autor
Oriol Pàmies

Netflix roda escenes postapocalíptiques al metro de Selva de Mar amb l'actor Mario Casas

La producció, dirigida pels germans Pastor, també va fer servir un autobús de finals dels anys 90 en una seqüència a la ronda de Sant Pere.

Cotxeres, autobusos nous i antics, tallers, passadissos del metro, estacions... estan disponibles per a filmacions i sessions fotogràfiques. Ho ha aprofitat Netflix per situar el transport públic entre els escenaris del rodatge de la seqüela de la pel·lícula Bird Box (A ciegas en la versió castellana) dirigida per Álex i David Pastor i amb Mario Casas com a protagonista.

Diumenge passat l’equip de filmació es va instal·lar a l’estació de metro Selva de Mar, de la línia 4, i voltants. S’hi van aplegar un centenar de figurants, a més de l’actor principal. Per això durant unes hores va estar tancat l’accés Provençals (es va mantenir obert el de Selva de Mar) i es va tallar el trànsit als carrers del voltant.

L’últim cap de setmana de gener TMB va participar en una altra simulació per a la mateixa producció cinematogràfica amb la cessió d’un autobús. En aquesta ocasió es tractava de recrear una Barcelona postapocalíptica en un tram de la ronda de Sant Pere amb diversos vehicles abandonats i un bon gruix de pols. L’autobús que va fer de figurant era un MAN estàndard de finals dels anys 90 que estava retirat del servei.

Aquestes i altres seqüències rodades a Barcelona van donant forma a la nova pel·lícula dels germans Pastor. No se n’ha divulgat el títol, però sí la trama: en un món postapocalíptic s'ha desfermat una epidèmia de suïcidis que es produeixen per raons estranyes quan es mira a l'exterior el sol. L'única manera d’evitar la mort és no mirar. Fa sis mesos de l'inici de l'apocalipsi i Sebastián (40) ha sobreviscut. Ell i altres supervivents hauran de continuar lluitant per la seva vida i trobar una sortida en aquest nou món.

Junt amb Mario Casas hi apareixen Georgina Campbell i altres figures internacionals. Álex i David Pastor tenen al seu historial títols com Infectats (2009) i Els últims dies (2011), una altra faula distòpica en què hi havia força seqüències rodades al metro.

L’oferta de localitzacions cinematogràfiques de TMB inclou tant vehicles com espais vinculats al metro, els autobusos, el funicular i el telefèric de Montjuïc, Bus Turístic, patrimoni històric, locals, oficines i àrees poc conegudes. Hi ha força exemples de produccions de qualitat que han utilitzat les facilitats per a  rodatges professionals, com els que recordàvem en un article anterior.

Darrera modificació
divendres, febrer 18, 2022 - 07:59
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/netflix-roda-escenes-postapocaliptiques-metro-de-selva-de-mar-amb-lactor-mario-casas