16.02.2022
Autor
Premsa TMB

Alteracions en el servei d’autobusos de TMB amb motiu de l’aturada del 17 de febrer

Subtítol

La Generalitat ha decretat uns serveis mínims del 33% entre les 9 i les 15 hores, que TMB considera insuficients

Com a conseqüència de la convocatòria d’aturada parcial plantejada pel Comitè d’Empresa d’Autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per aquest dijous, 17 de febrer, de 9 a 15 hores, en aquesta franja poden produir-se alteracions a les línies de bus de TMB en funció del seguiment que tingui.

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha dictat una ordre que estableix la prestació de serveis essencials durant aquesta aturada i que garanteix una oferta equivalent al 33% de l’habitual de 9 a 15 hores.

TMB considera insuficients els serveis mínims establerts i vol expressar-hi la seva disconformitat, amb l’advertiment que el criteri del Departament d’Empresa i Treball és contradictori amb les directrius del Procicat en relació a les recomanacions sanitàries per evitar contagis i l’esforç dels operadors per oferir la màxima oferta de transport públic disponible amb l’objectiu d’evitar aglomeracions.

TMB informarà demà, al llarg del matí, de l’abast de les alteracions i de l’estat del servei pels canals habituals, en especial el web corporatiu i el perfil de Twitter @TMBinfo, que en farà el seguiment en temps real.

Una vaga innecessària

Davant les causes esgrimides per a la convocatòria de vaga, TMB recorda que la petició de jubilació als 60 anys que reclamen els sindicats és una competència de les administracions.   I, respecte de la reclamació del càlcul en el concepte salarial del complement del lloc de treball, TMB ja s’ha compromès a actualitzar aquest concepte i abonar el complement en els termes previstos a la legislació vigent. Fins i tot s’ha signat una acta de conciliació al Tribunal Laboral de Catalunya de la qual els representants dels treballadors han informat a la plantilla.

Darrera modificació
17.02.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/alteracions-servei-dautobusos-de-tmb-amb-motiu-de-laturada-17-de-febrer