Autor
Carme Becerra

Estudiants d'FP sumaran iniciatives per fer sentir les dones més segures al transport públic

L’àrea d’Innovació de TMB, en aquesta ocasió juntament amb l’equip de Gestió de la diversitat, participen per tercer any consecutiu al certamen MetròpolisFPLab on empreses proposen reptes a estudiants d'FP. 

TMB ha plantejat un desafiament a un grup d’estudiants de Formació Professional que participen en la 4a edició del MetròpolisFPLab: sumar noves accions per seguir augmentant la seguretat de les dones al transport públic.

En aquesta edició (la tercera en què hi participa TMB), equips d’estudiants, formats per un màxim de quatre persones, buscaran noves iniciatives amb aplicacions reals a l’empresa i la societat. A més de TMB, onze empreses i institucions de diferents sectors (entre d’altres, Aigües de Barcelona, l’Institut Català d’Oncologia o el Circuit de Catalunya) llançaran els seus reptes als equips participants.

Inspirat en el pla de prevenció de l’assetjament i contra la LGTBI-fòbia

El repte d’aquest any està en sintonia amb les iniciatives incloses al Pla de prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe i contra la LGTBI-fòbia, que forma part de les polítiques de Responsabilitat Social de la companyia.

La pregunta als estudiants (que treballaran guiats per un tutor i braç a braç amb personal de TMB) ha de respondre a quines accions efectives es poden fer, a curt i a llarg termini, per augmentar la seguretat i la comoditat de les dones quan viatgen en metro o bus.

El pla dissenyat per TMB, presentat el març de l’any passat, incorpora iniciatives concretes, recomanacions i un decàleg que condemna qualsevol comportament que impliqui assetjament sexual o per raó de gènere a les xarxes de metro i autobús. Es vol fer que les xarxes de transport siguin espais segurs, i revertir una realitat que, segons un estudi realitzat per l’Ajuntament de Barcelona, ens diu que 1 de cada 5 dones ha patit assetjament durant l’experiència de viatge algun cop a la seva vida.

Posar en valor el talent de l'alumnat

MetròpolisFPLab és un projecte d’innovació impulsat per l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional. Els objectius són posar en valor el talent i el potencial de l’alumnat de Formació Professional, alhora que es posa en contacte els estudiants amb les empreses, l’economia real i les necessitats dels territoris.

El certamen ha entrat aquesta setmana en la fase de creativitat en la qual, mitjançant un taller presencial, les propostes aniran cobrant forma. Després vindrà la fase de prototipatge i la selecció dels equips finalistes. L’equip escollit com el que millor hagi respost al repte de TMB tindrà com a premi una beca que li permetrà desenvolupar la seva idea dins de l’empresa. Els guanyadors es donaran a conèixer en una gala a principis del mes de juny. Es pot trobar més informació sobre la convocatòria al web del MetròpolisFPLab.

Darrera modificació
dimecres, febrer 16, 2022 - 14:10
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/estudiants-dfp-sumaran-iniciatives-fer-sentir-dones-mes-segures-transport-public