Autor
Redacció

En servei l’ascensor exterior de l’estació de metro de Vallcarca

Amb la finalització de la segona fase de la millora de l’accessibilitat de l’estació de la línia 3 ja s’ha completat el 93% de la xarxa.

Aquest matí s’ha posat en servei l’ascensor exterior de l’estació de metro de Vallcarca, de la línia 3, al districte de Gràcia, amb la qual cosa ha finalitzat la millora de l’accessibilitat de l’estació que ha executat en dues fases el departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.

El nou ascensor fa accessible a persones amb mobilitat reduïda l’itinerari urbà des dels barris del Putxet i Farró i de Vallcarca i els Penitents cap al vestíbul de l’estació, des d’on passada la línia de peatge dos ascensors comuniquen amb les andanes. Les obres, amb finançament del fons FEDER, han comptat amb un pressupost d’1,1 milions d’euros.

L’actuació, desenvolupada en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona, ha consistit principalment en la instal·lació d’un ascensor de tres parades entre el vestíbul de l’estació i les avingudes de Vallcarca i de la República Argentina, situades a diferents cotes, als barris de Vallcarca i els Penitents i el Putxet i Farró, respectivament. D’aquesta manera, es facilita la comunicació entre els dos barris.

 A més de l’obra per instal·lar aquest ascensor, els treballs han inclòs la construcció d’una passera que hi dona accés des de l’avinguda de la República Argentina. Així, queda completament adaptada l’estació de Vallcarca, després que la primera fase de les obres va finalitzar l’estiu del 2019. Llavors, els treballs van consistir en la instal·lació de dos ascensors per comunicar el vestíbul i les andanes de l’estació i van suposar una inversió d’1,7 milions d’euros.

 93% de la xarxa, adaptada

 Actualment, compten amb ascensors i altres facilitats 151 de les 163 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona, el 93% del total. En aquests moments estan en execució els treballs per adaptar els intercanviadors de Plaça Espanya i Maragall. El Departament té en fase de projecte les estacions que falten per adaptar.

Més informació a la nota de premsa del departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.

Entrada a l'estació des de l'avinguda de Vallcarca / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Parada superior del nou ascensor del metro de Vallcarca / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació
dimarts, febrer 15, 2022 - 18:48
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/servei-lascensor-exterior-de-lestacio-de-metro-de-vallcarca