Autor
Redacció

Detinguts 14 lladres multireincidents en un dispositiu de Mossos al carrer i als transports

L'actuació, que s'emmarca en el pla Tremall, va comptar amb agents de paisà desplegats en horari de matí i de tarda a la via pública, al metro i en autobusos urbans.

Els Mossos d'Esquadra han detingut 14 lladres multireincidents amb 154 antecedents acumulats i n'han denunciat 14 més, amb 163 antecedents, en el marc d'un operatiu desplegat entre el 8 i el 10 de febrer a Barcelona contra la delinqüència professional amb elevada mobilitat el balanç del qual han fet públic avui en un comunicat.

El dispositiu conjunt s'emmarca en el Pla Tremall de lluita contra la multireincidència i forma part d’un pla d’acció dirigit a col·lectius d'especial atenció. El pla posa el focus en protegir les persones que viuen i transiten per Barcelona i les més vulnerables, especialment les d'edat avançada, que poden ser víctimes potencials de furts. Així mateix, el dispositiu diferencia la zona centre, on les víctimes són principalment turistes, i la zona nord, on les víctimes són bàsicament persones que resideixen a la ciutat.

L'operatiu parteix d'una nova estratègia policial que suma coneixement dels especialistes en multireincidència al carrer i els que patrullen al transport públic. Un dels principals objectius del dispositiu era detectar i identificar la delinqüència que actua en els autobusos de la ciutat, on s’hauria focalitzat l’activitat d’una part dels carteristes en la represa de la mobilitat després de la sisena onada de la covid.

Concretament, s'han fet equips de treball conjunts entre els efectius de l'Àrea de Transport Metropolità (ASTMET), especialitzats en el patrullatge preventiu al transport urbà de Barcelona, el Grup Regional de Delinqüència Urbana i els Grups de Delinqüència Urbana (Fures) dels diferents districtes de Barcelona.

A banda dels 14 detinguts i els 14 denunciats, es van fer 139 identificacions de delinqüents habituals, que entre tots sumaven prop de 1.200 antecedents policials. Segons els Mossos, el dispositiu s’anirà repetint en funció de les necessitats i s’adequarà a la realitat delinqüencial de cada zona a partir dels mapes de calor que setmanalment es generen en el marc del Pla Tremall per tal de canalitzar els recursos policials als llocs on es detecta més presència de carteristes.

Darrera modificació
dilluns, febrer 14, 2022 - 18:28
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/detinguts-14-lladres-multireincidents-dispositiu-de-mossos-carrer-transports