11.02.2022
Autor
Premsa TMB

TMB i Ayesa supervisaran la línia 1 del tramvia de Saragossa

Subtítol

El consorci format per l'operador i l'enginyeria espanyola guanya el contracte de serveis d'assistència tècnica per a la supervisió i control de la gestió de la línia 1 de la capital aragonesa

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Ayesa, proveïdor global de serveis de tecnologia i enginyeria, realitzaran la supervisió i el control de la gestió de la línia 1 del tramvia de Saragossa, en funcionament des del 2011.

Totes dues companyies s’han adjudicat en UTE el contracte de serveis d’assistència  tècnica a la línia 1 que compta amb 12,8 quilòmetres de trajecte i travessa la ciutat des de l’extrem sud a l’extrem nord, passant pel centre i el casc antic de la capital aragonesa. Connecta barris molt poblats, com la Romareda i Actur, i districtes com Valdespartera o Parque Goya.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha expressat que aquesta adjudicació “és una molt bona notícia que reforça TMB com una empresa referent en mobilitat” i ha explicat que “l’aposta per cercar i generar recursos contribueix al finançament del transport públic”.

L’experiència i coneixement d’Ayesa i TMB en sistemes de transport metropolità han estat claus per aconseguir aquest contracte, per un import de 447.700 euros, al llarg de 24 mesos prorrogables.

Ayesa i TMB crearan un equip de diferents especialistes per a desenvolupar aquest projecte, el qual requereix una alta coordinació entre les disciplines per a verificar la disponibilitat i la qualitat del servei prestat pel tramvia a la ciutadania.

Ayesa i TMB compten amb un coneixement previ en aquesta important infraestructura de la capital aragonesa, ja que també donen el servei d’assistència tècnica a l’explotació del tramvia des de la seva inauguració en febrer del 2011.

Operador de referència

TMB és el principal operador de transport públic a l’àrea metropolitana de Barcelona (Espanya), on gestiona les xarxes de metro i d’autobusos urbans, transportant cada dia laborable quasi 2 milions de viatgers. A més ofereix serveis de consultoria en tot el món a governs, consorcis i operadors, als quals aporta una visió global i coordinada de tots els aspectes necessaris pel bon funcionament d’una xarxa integrada de transport públic. Per fer-ho compta amb un equip format per especialistes experimentats en l’operació i el manteniment d’una xarxa de primer nivell.

Així, TMB ha realitzat treballs de consultoria per a les línies automàtiques del metro de Santiago de Xile (línies 3 i 6), la fiscalització en diversos projectes ferroviaris a Equador, estudis de mobilitat per a l’àrea de Lima, i altres projectes per al metro de Panamà, o col·laborant amb Dublín i Buenos Aires en projectes organitzatius relacionats amb l’operació.

Sobre Ayesa

Fundada en 1966, Ayesa és un proveïdor global de serveis tecnològics i d’enginyeria, amb 5.400 empleats i presència directa en 17 països d’Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia. El 2020, la companyia liderada per José Luis Manzanares va registrar una xifra de negoci de 256 milions d’euros.

És una de les primeres enginyeries del món en disseny i supervisió de sistemes de metros. Actualment està participant en projectes de suburbans de grans capitals i ciutats internacionals como Madrid, Barcelona, Porto, Bogotà, Santiago de Xile, Mumbai o Delhi.

L'equip de TMB i Ayesa que s'ocuparà de la supervisió de la línia 1 del tramvia de Saragossa

 

Darrera modificació
14.02.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-ayesa-supervisaran-linia-1-tramvia-de-saragossa