Autor
Oriol Pàmies

Primeres proves tècniques en ruta de l'autobús d'hidrogen H2 City Gold

L'innovador vehicle, primer d’un lot de vuit, va ser entregat per CaetanoBus al desembre i segueix el procés habitual previ a la posada en servei comercial.

Aquesta setmana l’autobús de pila d’hidrogen 2530 de la flota de TMB ha fet la primera sortida de proves tècniques per Barcelona, dins del procediment habitual que se segueix entre la recepció de mans del fabricant, en aquest cas CaetanoBus, i la posada a disposició de la cotxera perquè s'integri al servei comercial.

Des del centre operatiu de la Zona Franca, el flamant autobús va fer un recorregut sense passatgers resseguint l'itinerari de la línia exprés X1, entre les places de Francesc Macià i de les Glòries. Seguidament, va tornar al dipòsit sense novetats.

L’innovador vehicle d'emissió zero, del model H2 City Gold LHD, va arribar a Barcelona poc abans de Nadal, coincidint amb la posada en marxa de la planta de producció d'hidrogen verd que Iberdrola ha construït al polígon de la Zona Franca, on s'abastirà la flota d'hidrogen de TMB, que inicialment estarà formada per vuit unitats, però s'espera que arribarà a 46 el 2025.

 

L'autobús d'hidrogen circulant en proves pel carrer d'Aragó / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació
divendres, febrer 4, 2022 - 11:03
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/primeres-proves-tecniques-ruta-de-lautobus-dhidrogen-h2-city-gold