26.01.2022
Autor
Premsa TMB

L’exposició ‘Menja, actua, impacta’ promou l’alimentació saludable i sostenible al metro

Subtítol

La mostra de l'Espai Mercè Sala, fruit de la col·laboració entre TMB i Fundesplai, és una invitació a transformar la societat mitjançant el canvi de mentalitats i hàbits personals

L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions del metro de l’estació de Diagonal, acull Menja actua, impacta, un recorregut en imatges per descobrir que menjant podem canviar el món i que ens presenta cinc grans reptes per afrontar si volem aconseguir una alimentació saludable i sostenible.

Aquesta mostra, que ha estat inaugurada avui per la presidenta de TMB, Laia Bonet, i el director de la Fundació Fundesplai, Josep Gassó, és una part del primer projecte de Demà, una organització impulsada per Fundesplai i altres entitats, que vol ser un espai d’activació i transformació personal i col·lectiu. Els dos grans eixos de Demà són la sostenibilitat i la convivència.

Menja, actua, impacta és un projecte format per quatre grans pilars: una exposició de 1.500 metres quadrats sobre alimentació sostenible i saludable, visitable a la seu de Fundesplai al Prat de Llobregat (metro Parc Nou), un programa educatiu, un programa digital amb un gran nombre de continguts divulgatius i un ampli programa d’esdeveniments, xerrades, cursos i tallers. L’objectiu final és contribuir a un canvi de mentalitat col·lectiva necessari per transformar l’actual sistema alimentari en un altre que asseguri un futur saludable. 

L’espai expositiu és innovador, immersiu i estimulant. Proposa un viatge local i global pel sistema alimentari. L’exposició ens convida a mobilitzar-nos i comprometre’ns per millorar les opcions alimentàries per un demà més saludable, just i sostenible.

El projecte educatiu proposa des de l’experiència lúdica potenciar les competències i habilitats al voltant de l’alimentació sostenible i saludable. Les activitats s’han segmentat per franges d’edat per arribar així a infants i joves.

En l’acte d’inauguració, la presidenta de TMB, Laia Bonet, ha destacat la importància d’iniciatives com aquesta: “Hem de ser conscients dels impactes que genera l’alimentació en la nostra salut i en el planeta. Què mengem, com mengem i com impacta en la sostenibilitat. Aquesta reflexió és el que hi ha al darrere d’aquest projecte tan ric i del qual mostrem una petita part a l’Espai Mercè Sala. Volem que les persones que el vegin s’enamorin de tot el projecte proposat per Fundació Fundesplai”.

A la presentació també hi han intervingut el director de la Fundació Fundesplai, Josep Gassó, i el comissari de la mostra, Carles Xifra. La mostra s’integra en el programa d’activitats de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible que ha ostentat la ciutat de Barcelona durant l’any 2021.

L’exposició Menja, actua, impacta, es pot veure fins a l’abril a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres de 10 a 20 h. L’entrada és gratuïta.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, i el director de Fundesplai, Josep Gassó, en la inauguració d'avui / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
26.01.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/lexposicio-menja-actua-impacta-promou-lalimentacio-saludable-sostenible-metro