Autor
Redacció

El bus a demanda de Montbau i la Vall d’Hebron es posa en marxa

Més de cent usuaris s’han registrat per fer peticions a l'aplicació El meu Bus. Continua la campanya d'informació entre el veïnat.

Aquest matí a les 8.15 ha fet el primer viatge el nou sistema d’autobús a demanda a Montbau i la Vall d’Hebron, al districte d’Horta - Guinardó, que opera amb la marca El meu Bus i substitueix la línia 135 de Bus del Barri. Abans de començar a circular ja hi havia 110 persones registrades al sistema de reserves, fruit de la campanya d’informació que estan desenvolupant l’Ajuntament de Barcelona i TMB.

En l’última setmana s’han distribuït cartells i fullets als equipaments i entre els usuaris de l’autobús 135. També s’estan utilitzant els sistemes d’informació dels autobusos i les parades, així com els canals digitals. Els dies 13 i 14 van tenir lloc tallers pràctics adreçats als veïns per explicar-los amb més detall com podien fer la descàrrega de l’app i acompanyar-los en el procés de registre i primeres reserves.

El recorregut del bus a demanda es basa en un sistema intel·ligent que encaixa les diverses sol·licituds de desplaçament rebudes amb antelació (com més antelació, més garantia que pugui ser atesa). Hi ha 26 parades fixes (dues de les quals noves, al CAP d’Horta i l’Hospital Vall d’Hebron) per escollir el lloc de pujada, l'hora (dins de l’horari establert, de 7 a 21 h els feiners, de 8 a 21 h els dissabtes i de 9 a 21 h els festius) i el punt de baixada, per a un sol dia o bé de manera periòdica.

Les peticions es poden cursar mitjançant una aplicació al mòbil o bé per trucada de telèfon. La mateixa aplicació, que també es diu El meu Bus i es pot descarregar de franc a les botigues virtuals d'Apple i Android, serveix per modificar una petició o cancel·lar-la, marcar parades favorites, consultar les reserves fetes i rebre avisos de les variacions en el servei.

Cartell informatiu del nou servei El meu Bus a Montbau / Foto: Pep Herrero (TMB)

 

Lloc de conducció amb la pantalla que mostra el recorregut òptim / Foto: Pep Herrero (TMB)

 

El minibús surt a recollir passatgers / Foto: Pep Herrero (TMB)

 

Informació directa del nou servei El meu Bus / Foto: Pep Herrero (TMB)
Darrera modificació
dimarts, gener 18, 2022 - 13:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/bus-demanda-de-montbau-vall-dhebron-es-posa-marxa