Autor
Redacció

Un canal de YouTube per descobrir les rutes dels busos de dos pisos londinencs

YouTube és un gran calaix de sastre on hi ha milers de canals d’una extrema especialització, molts dels quals mantinguts per perfils anònims i sense ànim de lucre. Això no vol dir que no hi hagi una història interessant darrere d’aquestes imatges i dels seus autors.

El portal London in Bits ha destapat les motivacions del propietari de View From The Top Deck, un canal que només conté vídeos de recorreguts pels carrers de Londres, filmats en pel·lícula de 8 mm des de la part de dalt d’un típic bus de dos pisos a principis de la dècada dels 90 i primers 2000.

L’autor és Hirotaka Kai, que va néixer al Japó i actualment resideix a Tòquio, però que del 1980 al 1983 (fins als 9 anys) va viure a Londres, on el seu pare estava destinat per feina. A partir de l’època universitària va anar tornant a la capital britànica, i aquí comença la seva vinculació amb YouTube.

Primer va voler tenir una forma de recuperar els paisatges de Londres quan tornés al Japó. Per això, en diferents visites entre 1996 i 1999 i entre 2005 i 2008, aprofitava per pujar amb una videocàmera al pis de dalt d’un autobús i gravar rutes, fins a un centenar.

Posteriorment va tenir la idea de compartir la seva dèria amb altres internautes, crear un canal de YouTube i digitalitzar les imatges. Si llegiu l’article complet que compartim, descobrireu que, casualitat o no, al Japó aquest creador de continguts continua lligat al món del bus.

Darrera modificació
dimarts, gener 25, 2022 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/canal-de-youtube-descobrir-rutes-busos-de-dos-pisos-londinencs