Autor
Redacció

El metro més gran del món torna a créixer i supera els 830 quilòmetres

Xangai se situa al capdavant en automatització del transport urbà ferroviari: cinc línies que sumen 167 quilòmetres funcionen sense conductor.

Amb les dues noves línies de metro que van iniciar l’operació comercial el 30 de desembre, la longitud total de la xarxa de metro de Xangai, a l'est de la Xina, arriba als 831 quilòmetres. Això vol dir que es manté com la més llarga del món.

La posada en servei de les dues noves línies, que apliquen el sistema de conducció automàtica, eleva a cinc el nombre total de línies de metro completament automàtiques a la megalòpolis xinesa, amb una longitud operativa total de 167 quilòmetres, cosa que ha posat Xangai en el primer lloc mundial en aquest aspecte per primera vegada, segons l'operador local Xangai Metro.

El sistema econòmic i polític xinès està focalitzat en les infraestructures, cosa que propicia la consecució de fites difícils d’igualar. La darrera setmana del 2021, 14 ciutats del país asiàtic van inaugurar un total de 500 quilòmetres de línies de metro, entre extensions i nous traçats. El ritme de construcció i ampliació de les xarxes de transport massiu ha agafat  gran velocitat en les últimes dues dècades, especialment a partir del darrer Pla Quinquennal.

Darrera modificació
divendres, gener 14, 2022 - 08:13
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/metro-mes-gran-mon-torna-creixer-supera-830-quilometres