Autor
Redacció

La ciutadania abona que Barcelona redueixi emissions i fomenti el transport públic

El Baròmetre semestral constata una elevada preocupació per la crisi climàtica (85%) i un consens ampli per donar prioritat en l'espai públic a la mobilitat en mitjans col·lectius i a peu.

Disminuir les emissions del transport terrestre és la mesura que més barcelonins (25%) consideren prioritària per frenar el canvi climàtic, seguida del foment del reciclatge (14,3%) i del transport públic per augmentar-ne l’ús (10,5%), segons l’últim Baròmetre de l’Ajuntament de Barcelona, que estava dedicat a sondejar sobre les polítiques de sostenibilitat a escala local.

Amb la cimera COP 26 de Glasgow encara recent i com a reflex d’una elevada presència dels temes ambientals a l’agenda informativa i política, el 85% dels enquestats va reconèixer preocupació per la crisi climàtica. Sobre les mesures a emprendre per fer-hi front, el Baròmetre mostra un ampli aval a les polítiques de sostenibilitat i de lluita contra l’emergència climàtica de la ciutat.

Com el 2020, es manté altíssim el consens en matèria d’espai públic i mobilitat a favor del transport públic: el 95% d’entrevistats es declaren favorables a potenciar-lo, mentre que tres quartes parts advoquen per la reducció del vehicle privat motoritzat i augmentar l’espai per a vianants. L’ampliació dels carrils bici compta amb l’aprovació del 57,4% dels enquestats.

Compromisos personals

En l'àmbit personal, a l’hora de passar a l’acció el 84% dels entrevistats estan disposats a comprar productes de proximitat, encara que siguin més cars. Entre el 60% i el 70% estan disposats a assumir el cost extra de comprar productes d’alimentació ecològics i articles de roba sostenibles, i també a reduir el consum de carn i a substituir el transport privat pel públic, encara que necessitin més temps per fer els desplaçaments. Finalment, el 57% afirmen estar disposats a reduir els viatges en avió i el 53% a comprar un cotxe elèctric encara que el preu sigui més elevat.

El Baròmetre és una enquesta de periodicitat semestral de l'Ajuntament de Barcelona que en aquesta edició es basa en 802 enquestes telefòniques amb suport informàtic realitzades entre els dies 22 de novembre i 1 de desembre passats.

Més informació a la nota de premsa de l'Ajuntament de Barcelona.

Darrera modificació
dilluns, gener 3, 2022 - 08:23

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/ciutadania-abona-que-barcelona-redueixi-emissions-fomenti-transport-public