22.12.2021
Autor
Premsa TMB

Laia Bonet felicita l’empleat de Bus que dissabte va salvar la dona empesa a les vies del metro

Subtítol

La presidenta de TMB li ha manifestat el seu agraïment per aquesta intervenció i l’ha volgut destacar com “un gran exemple de positivitat i civisme”

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha felicitat avui personalment l’empleat d’Autobusos que dissabte passat va intervenir decisivament per salvar una dona que instants abans havia estat empesa a les vies del metro a l’estació d’Urgell, de la línia 1.

Laia Bonet; el director de la Xarxa de Bus, Jacobo Kalitovics; la directora de l’àrea operativa d’Autobusos, Olga Cerezo, i el responsable de seguretat i protecció civil de Metro, Ricardo Ortega, s’han reunit aquest matí amb l’empleat, Emilio García, de 36 anys i conductor a la cotxera de Ponent. La presidenta ha destacat que “l’Emilio, amb el seu valor, ha donat un important missatge de civisme i solidaritat. És un acte que posa de manifest que hi ha gent disposada a ajudar els altres”. El conductor ha relatat que “tot va passar en mil·lèsimes de segon. Vaig tenir clar que una persona estava en perill, que necessitava ajuda i vaig saltar per auxiliar-la. Vaig fer el mateix que m’agradaria que fessin per mi, si algun dia jo estic en perill, que algú m’ajudi. Ni més ni menys", ha assegurat.

Emilio García era a l’estació d’Urgell dissabte a les 9.40 del matí quan, a l’andana oposada, un home va agafar una altra usuària que no coneixia i va llançar-se amb ella a la zona de vies. El conductor va baixar de seguida per rescatar la dona i ajudar-la a pujar a l’andana, mentre una altra usuària accionava el botó SOS de l’intèrfon per avisar el centre de control, que va aturar la circulació de trens.

El SEM va atendre la víctima de les lesions que es va fer en la caiguda mentre que els Mossos d’Esquadra van detenir el causant com a presumpte autor d’una temptativa d’homicidi. També van intervenir en la incidència l’empleat de Metro encarregat de l’estació, vigilants de seguretat i la Guàrdia Urbana.

Darrera modificació
23.12.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/laia-bonet-felicita-lempleat-de-bus-que-dissabte-va-salvar-dona-empesa-vies-metro