Autor
Oriol Pàmies

'TMB és el que ens mou', el cant col·lectiu que convida a l’optimisme

Unes 500 persones, entre treballadors de Metro i Bus i familiars, han participat en la producció del vídeo musical que vol posar el contrapunt positiu a aquest canvi d’any.

La gent de TMB s'ha tornat a mobilitzar abans de les festes de Nadal i Cap d’Any per oferir a la ciutadania un missatge de confiança i optimisme davant la “nova normalitat” que s’entreveu entre onades de la pandèmia. Si l’any passat va ser en resposta al desafiament global de Jersualema, el 2021 la iniciativa d'un grup d'empleats de Metro i Bus ha donat lloc a un vídeo musical amb lletra i música originals que es titula TMB és el que ens mou.

A partir de la idea llançada per Esther Subirats, agent del centre operatiu de negoci d’Autobusos de la Zona Franca, s’han mobilitzat una desena de cantants, 35 ballarins i 115 figurants, a més dels membres de la Coral de TMB i l’equip de l’Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals. En total, més de 500 persones, entre empleats de Metro i Autobusos i familiars, van intervenir en la gravació, que va tenir lloc els dies 19, 20 i 21 de novembre en diferents escenaris de la feina quotidiana, des de patis de cotxeres fins a oficines d'atenció al client passant per un vestíbul de metro.

L’espectacular número 100 que evoca la proximitat del centenari de la xarxa d’autobusos de Barcelona, que se celebrarà el 2022, es va formar i gravar al pati de la cotxera d’autobusos d’Horta. Sens dubte és un moment emotiu del videoclip, però n’hi ha més.

La cançó, amb versos en català, castellà i anglès, parteix de la dura realitat viscuda des del març del 2020, quan vam saber què era la covid, per plantejar una resposta en positiu des de l’orgull dels que fan possible cada dia el transport públic. “Despertarem aviat d’aquesta història / com si hagués estat un malson”, diu la lletra. “Sigue adelante sin mirar atrás / i mai oblidis aquells que ja no hi són”, coregen els improvisats cantants i ballarins, que s’adrecen als passatgers amb un missatge de confiança: “Cuidaremos de ti en el trayecto. / Ens sentim molt orgullosos plegats / d’estar junts amb els nostres ciutadans.” I continua: “Todo volverá a ser como era ayer. / Sonrío otra vez, som gent TMB”. Es tracta de fer-ho possible.

Darrera modificació
dimarts, desembre 14, 2021 - 18:02
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/tmb-es-que-ens-mou-cant-collectiu-que-convida-loptimisme