03.12.2021
Author
Premsa TMB

L’accessibilitat dels nous trens de metro de TMB, reconeguda internacionalment

Subtítol

La candidatura de TMB i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona als premis Zero Project 2022 ha aconseguit figurar entre les propostes guardonades com a exemple de bones pràctiques a nivell mundial

Zero Project, la iniciativa insígnia de la Fundació Essl d’Àustria, ha anunciat quines de les 381 candidatures inicials presentades han acabat aconseguint els guardons internacionals que reconeixen pràctiques i polítiques innovadores per eliminar barreres i promoure els drets de les persones amb discapacitat. El disseny d’accessibilitat universal dels futurs trens de metro de les línies 1 i 3 –en una candidatura que TMB va presentar en col·laboració amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona i l’empresa Alstom– ha estat una de les 76 bones pràctiques d’arreu del món guardonades per experts en la matèria.

El filtre de l’organització que ha passat la proposta de TMB revisava tres criteris principals: innovació, impacte a la societat i possibilitats d’escalabilitat. El nou disseny dels trens de metro de les sèries 7000 i 8000 (que ja estan fabricant-se a les instal·lacions d’Alstom) ha estat contrastat amb entitats de discapacitats, i suposa una revisió detallada de les condicions d’accés i d’experiència de viatge dels col·lectius amb discapacitat física, orgànica, sensorial o intel·lectual, així com de les persones grans i amb mobilitat reduïda.

A banda de la millora física de l’interior i l’exterior dels trens, s’hi han incorporat sistemes de comunicació especialment pensats per a usuaris amb discapacitat sensorial i intel·lectual. Hi destaca NaviLens, que ofereix informació a través de marcadors digitals intel·ligents que s’escanegen amb el mòbil, i que es trobarà a les noves pantalles digitals ubicades sobre les portes dels trens.


Impacte a la societat

Els guardons Zero Project es dediquen cada any a una temàtica concreta que pugui impactar de forma positiva en la vida i els drets de les persones amb discapacitat. Per a l’edició del 2022, aquest tema era l’accessibilitat. A través dels premis, la Fundació Essl mira d’impulsar la implementació de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat investigant, identificant, comunicant i donant suport a les pràctiques i a les polítiques innovadores a nivell mundial i en tots els sectors de la societat.

De les 381 nominacions inicials (provinents de 86 països), es va passar a una preselecció de 160 nominacions (de 54 països) fins a obtenir la llista de 76 guardonats amb origen en 35 estats de tot el món. Tots ells es trobaran el proper febrer a Viena (seu de la Fundació Essl) en una gala per reconèixer els premiats.

En aquest enllaç (https://zeroproject.org/awardees2022/) trobareu la nota de premsa i tota la informació de Zero Project sobre l’edició 2022.

Darrera modificació
03.12.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/laccessibilitat-nous-trens-de-metro-de-tmb-reconeguda-internacionalment