03.12.2021
Autor
Premsa TMB

La xarxa de metro incrementa el servei fins al 13% els festius previs a Nadal i Reis

Subtítol

TMB programa més trens a les línies 1, 2, 3, 4 i 5 els dies d’obertura dels comerços per afavorir el transport més segur i sostenible també els caps de setmana a Barcelona

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha previst un reforç del servei de metro els dies festius del desembre i el gener amb comerços oberts per facilitar la mobilitat sostenible, ràpida i segura en les setmanes anteriors a les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis, en què es multipliquen les sortides per compres, lleure i visites. El reforç de trens, d’entre el 7% i el 13%, s’aplicarà a les línies convencionals (L1-L5, les de més passatge de la xarxa) els festius 6 i 8 de desembre i els diumenges 5, 12 i 19 de desembre i 2 i 9 de gener.

El reforç es concentrarà en les hores vall i punta de la tarda (entre les 13 i les 22 hores aproximadament), que són les franges de més mobilitat del cap de setmana. Amb aquest reforç, l’interval mitjà de les línies convencionals en dissabtes i festius passa de 5’57” a 05’29”.

L’augment de l’oferta de metro en cap de setmana s’afegeix als increments aplicats anteriorment els dies feiners per augmentar la capacitat de transport de la xarxa i situar-la com una alternativa eficaç al vehicle privat en els desplaçaments quotidians. Aquesta oferta incrementada, a més, es mantindrà sense variació els dies no lectius, del 23 de desembre al 9 de gener. El metro serà, doncs, aquest any encara més, l’opció més recomanable per eludir la congestió associada a les dates nadalenques.

Horaris del metro

El diumenge 5 de desembre, pel fet de ser vigília de festiu, el servei de metro s’allargarà fins a les 2 de la matinada, igual que el dimarts 7. Els festius 6 i 8 els trens circularan fins a les 12 de la nit.

D’altra banda, divendres 24 de desembre, la vigília de Nadal, el servei de metro finalitzarà, com és habitual en aquesta data, a les 23 hores. El dia de Nadal el metro funcionarà sense interrupció des de les 5 del matí fins a la mitjanit de diumenge, Sant Esteve. 

Com és habitual, la nit de Cap d’Any, la que va del divendres 31 de desembre al dissabte 1 de gener, el metro donarà també servei de manera continuada, en aquest cas enllaçant amb el non-stop habitual dels dissabtes i fins a la mitjanit del diumenge 2 de gener.

Autobusos

La xarxa d’autobusos també reforçarà les línies que transcorren pel centre de Barcelona i altres eixos comercials els dies festius en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes. També s’augmenta la capacitat de transport d’algunes línies, dotant-les de vehicles articulats.

Cal tenir en compte que el divendres 24 de desembre, vigília de Nadal, els autobusos de TMB faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22.00 hores.

Nova temporada del Barcelona Christmas Tour

Novament aquest Nadal Barcelona té una ruta nocturna a bord d’un bus turístic de dos pisos per gaudir de la il·luminació dels carrers més cèntrics, que s’ha renovat amb dissenys de l’Estudi Antoni Arola. El Barcelona Christmas Tour 2021, de TMB i Turisme de Barcelona, funcionarà del 26 de novembre al 2 de gener, de dilluns a diumenge, amb dos horaris de sortida: a les 18 h i a les 20 h, sempre des de la parada del costat Besòs de la plaça Catalunya.

La ruta té una durada d’una hora i mitja i és guiada en viu amb comentaris en català, castellà i anglès. El recorregut inclou alguns dels carrers amb nova il·luminació, com la Gran Via, la ronda de Sant Pere i el carrer Aragó, així com edificis significatius per l’ornamentació nadalenca com ara l’Hospital de Sant Pau, la Sagrada Família, la torre Glòries i les icones modernistes del passeig de Gràcia, sense oblidar les fires de Nadal de Santa Llúcia i la Sagrada Família.

Darrera modificació
03.12.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/xarxa-de-metro-incrementa-servei-fins-13-festius-previs-nadal-reis