Autor
Carme Becerra

Una mostra al metro reivindica la vàlua professional de les persones amb discapacitat

Coincidint amb la celebració demà, 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, TMB i la Fundació Eurofirms inauguren l'exposició Igual de diferents, igual de professionals a l’estació de Ciutadella | Vila Olímpica amb il·lustracions de Javirroyo.

Un científic sosté un currículum a les mans i, mirant la persona que l'hi ha lliurat, que utilitza cadira de rodes, li diu: “Mmm, doctorat en Física... Però podrà desenvolupar el projecte amb una paràlisi cerebral?”. La resposta del candidat parafraseja Einstein: “No es preocupi, soc tan bo desintegrant àtoms com prejudicis”.

L’exposició Igual de diferents, igual de professionals de la Fundació Eurofirms (que es comparteix a xarxes utilitzant etiquetes: #IgualdeDiferents #IgualdeProfessionals), lluitarà contra els prejudicis respecte als talents laborals de les persones amb discapacitat des del passadís de l’estació de metro Ciutadella / Vila Olímpica (línia 4), on es podrà veure durant aquest desembre.

La via per aconseguir-ho és la ironia que desprenen cinc vinyetes del conegut il·lustrador Javier Royo (Javirroyo) en mostrar situacions reals viscudes per persones amb discapacitat al seu entorn laboral. Les il·lustracions conviden a la reflexió a l'entorn de les diferències, la inclusió, les interaccions amb els companys i companyes de feina, etc.

Plena inclusió també a la feina

L’exposició l’han inaugurada avui, com a activitat prèvia a la celebració demà, 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, membres de la Fundació Eurofirms (entitat que treballa per la integració laboral d’aquest col·lectiu) i de TMB, a més de l’autor de les il·lustracions, Javirroyo. Concretament, hi ha participat per part de la Fundació Eurofirms Marta Domínguez, consultora, i per part de TMB la cap de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat, Raquel Díaz.

TMB serà qui aculli per primera vegada la campanya d'Eurofirms en format exposició, entenent aquesta activitat com a part del compromís amb la plena inclusió de les persones amb discapacitat, no només pel que fa a qüestions directament relacionades amb la mobilitat accessible, sinó també amb els entorns laboral i social.

#IgualdeDiferents #IgualdeProfessionals anima els usuaris del metro que passin per l’estació Ciutadella / Vila Olímpica a compartir la campanya per derrotar uns prejudicis relacionats, sovint, amb el desconeixement. La mostra es podrà veure durant tot aquest mes.

TMB ja havia col·laborat en la difusió d'una campanya anterior de la Fundació Eurofirms que retratava situacions quotidianes en què es troben les persones amb discapacitat.

Darrera modificació
dijous, desembre 2, 2021 - 14:29
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/mostra-metro-reivindica-valua-professional-de-persones-amb-discapacitat