Autor
Laura Martínez

‘Mou-te per un futur sense Alzheimer’ a l’estació de metro Diagonal

És una de les diverses accions de sensibilització i conscienciació dins d'aquesta iniciativa solidària escollida per la plantilla de TMB

En el marc de la campanya solidària Mou-te per un futur sense Alzheimer ahir dimarts 23 de novembre la Fundació Pasqual Maragall va realitzar una activitat de captació de socis i visibilització de la malaltia  a l’estació de metro de Diagonal (línia 5).

L’Alzheimer és el responsable del 75% de les demències, que són alteracions cròniques de salut que afecten més de 900.000 persones arreu de l’Estat. Això són una de cada 10 persones de més de 65 anys, i un terç de les més grans de 85 anys. Unes xifres que, en cas que no es trobin tractaments modificadors, podrien duplicar-se l’any 2050.

És una malaltia que genera un deteriorament cognitiu important, caracteritzat per la pèrdua de memòria, alteracions en el llenguatge, pèrdua del sentit de l'orientació i dificultat per a la planificació de tasques o la resolució de problemes. Aquest deteriorament sol anar acompanyat per canvis en la personalitat i el comportament.

Així, voluntaris de la Fundació Pasqual Maragall han participat en aquesta acció informativa per conscienciar sobre la gravetat dels efectes de l’Alzheimer, no només en la persona que pateix aquesta malaltia, sinó també en el seu entorn familiar, i per donar a conèixer la importància de la prevenció.

En aquest sentit, la Fundació Pasqual Maragall és l’encarregada de promoure aquest projecte de sensibilització i visibilitat, focalitzat en tres eixos: incidència de l’Alzheimer a Catalunya i a Espanya, importància de la recerca per a la seva prevenció i visibilitat de la figura del cuidador.

La Fundació Pasqual Maragall és una entitat privada sense ànim de lucre que va néixer l’abril del 2008 com a resposta al compromís adquirit per Pasqual Maragall (exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat de Catalunya) en anunciar públicament que li havien diagnosticat Alzheimer. La Fundació està dirigida per Arcadi Navarro i presidida per Cristina Maragall, filla de Pasqual Maragall. Aquest últim ostenta el càrrec de president d’honor.
 

Darrera modificació
dimecres, novembre 24, 2021 - 11:39
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/mou-te-futur-sense-alzheimer-lestacio-de-metro-diagonal