Autor
Redacció

El Govern promou el transport públic com a alternativa segura per a tothom

La ministra Raquel Sánchez recorda que trens i autobusos són "eficients, còmodes, freqüents,  puntuals i en determinats desplaçaments són fins a dues vegades més ràpids que el vehicle particular".

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va presentar ahir una campanya del seu departament que vol promoure el transport públic com la millor solució per a la mobilitat quotidiana, per seguretat i sostenibilitat, perquè recuperi els nivells de demanda anteriors a la pandèmia i sigui la “columna vertebral” de la nova mobilitat.

La campanya, amb el lema El transport públic et troba a faltar, convida la ciutadania a retrobar-se amb “un servei ràpid, econòmic, segur i fins a tres vegades menys contaminant que els cotxes”. El missatge es difondrà per televisió, ràdio, premsa impresa, premsa digital, xarxes socials i suports exteriors.

Imatge
Contingut de la campanya per a premsa digital

Contingut de la campanya per a premsa digital

En la presentació, Sánchez va posar èmfasi en la seguretat, en tractar-se d'una de les preocupacions expressades per la ciutadania al llarg de la pandèmia, i va confiar que aquesta campanya contribueixi a erradicar uns temors que poden haver influït en la reducció de l'ús del transport junt amb altres factors. Segons va assegurar, els autobusos, els metros, els tramvies, els trens i els taxis són espais segurs gràcies a les mesures de prevenció i protecció establertes.

Agraïment a TMB per la col·laboració

La ministra va agrair la col·laboració en aquesta comesa de l'Associació de Transports Públics Urbans i Metropolitans (ATUC), Confebús i TMB, ​​als quals va reconèixer la "dedicació i el compromís" en la consecució d'aquest objectiu.

Sánchez també va recordar que s'han destinat 6.500 milions d'euros dels fons europeus a descarbonitzar el transport públic, amb flotes de vehicles de zero o baixes emissions, i a promoure un canvi modal cap al ferrocarril en els desplaçaments urbans i metropolitans.

La titular del Ministeri va assenyalar que el transport públic a Espanya és "eficient, còmode i té una de les freqüències més grans d'Europa; és puntual i previsible i en determinats desplaçaments és fins a dues vegades més ràpid que el vehicle particular". A més, al seu parer, el transport públic suposa "un important estalvi econòmic i representa la millor prevenció contra les malalties associades a la pol·lució; la seva oferta és molt àmplia i permet escollir la que millor s'adapti a les necessitats de cadascú".

Més informació a la nota de premsa del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Darrera modificació
dijous, novembre 25, 2021 - 12:27
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/govern-promou-transport-public-com-alternativa-segura-tothom