Autor
Redacció

Barcelona acull la reunió del comitè d’economia del transport de la UITP

L'impacte dels operadors en els territoris, les fórmules de finançament, les tarifes i les inversions que requereixen les flotes d'autobusos elèctrics, en l'ordre del dia de la trobada que organitza TMB. 

Aquesta setmana es reuneix a Barcelona la comissió d'economia del transport de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) per tractar temes d'actualitat del finançament dels sistemes de transport col·lectiu. TMB actua com a amfitrió de la reunió, a la qual assisteixen representants de 36 operadors, agències i empreses, en part de manera presencial i en part telemàticament.

Les sessions de treball del comitè se celebren avui dijous a l'Espai Gaudí, mentre que demà els assistents visitaran el taller ZAL, la base de manteniment de la línia 9/10 Sud, i continuaran allà mateix les discussions.

Està previst que al llarg de la trobada es posin en comú aspectes com l'impacte econòmic i social dels operadors de transport públic als seus territoris (amb la presentació de l’estudi recent que quantifica el de TMB), les lleis que serveixen per finançar-lo a través de les administracions públiques, el repte de fer assequibles les tarifes, fórmules de finançament sostenible en el temps per a inversions, el concepte value for money (relació qualitat-preu) aplicat a licitacions i compres, i la metodologia més adient per al càlcul del cost de la implantació de les flotes d’autobusos.

Imatge
El comitè d'economia del transport de la UITP reunit a l'Espai Gaudí / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Darrera modificació
dilluns, novembre 22, 2021 - 13:44
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/barcelona-acull-reunio-comite-deconomia-transport-de-uitp