Autor
Redacció

Recuperats dos desfibril·ladors de la xarxa de metro que havien estat sostrets

La geolocalització permet detectar si els aparells de reanimació cardíaca surten del cofre de l'estació i fer-ne el seguiment en cas d'apropiació indeguda.

La unitat de Seguretat i Protecció Civil de Metro ha recuperat dos desfibril·ladors que havien estat sostrets de la caixa corresponent per a finalitats desconegudes i ha formalitzat les denúncies corresponents contra els autors. La clau ha estat el sistema de geolocalització que porten els aparells per tenir-los ubicats permanentment i detectar si se n'està fent ús.

Com hem informat, des de l'estiu TMB està equipant amb desfibril·ladors totes les estacions de la xarxa de metro com a mesura de prevenció de les morts prematures per aturades cardiorespiratòries causades per una fibril·lació ventricular o una taquicàrdia ventricular sense pols. Són aparells que pot utilitzar qualsevol persona encara que no tingui coneixements sanitaris, tot i que el personal de Metro està rebent una formació específica. Actualment n'hi ha en 59 estacions, incloses totes les de les línies 2 i 11, tots els intercanviadors i la majoria d'enllaços.

Un dels nous desfibril·ladors va ser sostret el 31 d’octubre a Sants Estació, a la línia 5 de metro. Gràcies a la geolocalització i la ràpida actuació dels vigilants de seguretat, l'autor del fet va ser localitzat poc després a l'exterior de l'estació i així es va recuperar el dispositiu.

El cap de setmana passat es va registrar un segon cas d'apropiació il·legal d'un desfibril·lador. Va ser diumenge de matinada a l'estació d'Espanya de la línia 1 i la recuperació ha estat uns dies després a càrrec dels Mossos d'Esquadra en una població de l'àrea metropolitana, a partir de la informació facilitada gràcies a la geolocalització permanent.

Els desfibril·ladors van col·locats dins d'unes caixes situades al sector central de les andanes direcció Besòs (el que a la xarxa de metro s'anomena via 1), o bé a l'andana central en cas que l'estació en tingui. Per facilitar-ne una utilització ràpida i segura, la persona usuària només ha de seguir les instruccions sonores que el mateix aparell va donant. A més, un polsador permet comunicar directament amb el 112 perquè al mateix temps els serveis mèdics es desplacin a l'estació. També hi ha la possibilitat de comunicar amb el centre de control de metro mitjançant el polsador SOS dels intèrfons situats al costat de cada aparell.

Darrera modificació
dilluns, novembre 22, 2021 - 13:29
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/recuperats-dos-desfibrilladors-de-xarxa-de-metro-que-havien-estat-sostrets-0