11.11.2021
Autor
Premsa TMB

TMB i COCEMFE col·laboraran en la promoció de l’accessibilitat del transport públic

Subtítol

L’operador del metro i els autobusos de Barcelona i la confederació de les entitats espanyoles de persones amb discapacitat uneixen forces per la plena inclusió i la igualtat de drets

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i COCEMFE, la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat física i orgànica, han subscrit avui un conveni marc per col·laborar en la promoció de l’accessibiitat del transport públic i l’autonomia de les persones en la seva mobilitat.

El conveni l’han firmat la presidenta de TMB, Laia Bonet, i el president de COCEMFE, Anxo Queiruga, en un acte al Saló Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona al qual han assistit el regidor d'Infància, Joventut i Persones Grans i president de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera; el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi; i la presidenta de COCEMFE Barcelona, Montserrat Pallarès, entre d’altres personalitats.

Imatge
Directius de COCEMFE, de TMB i l’Ajuntament de Barcelona després de la firma del conveni / Foto: Ajuntament de Barcelona

Directius de COCEMFE, de TMB i l’Ajuntament de Barcelona després de la firma del conveni

Així, el principal operador de transport públic de Catalunya i l’entitat de referència en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física i orgànica uniran esforços en la consecució de noves solucions per a la millora de l’accessibilitat de les xarxes de metro i autobusos, en la línia d’aconseguir la plena inclusió i la igualtat d’oportunitats de totes les persones sense distinció, uns objectius plenament compartits.

En aquest sentit, Laia Bonet ha manifestat la coincidència de TMB i COCEMFE en l’afany de  “fer una societat més inclusiva i diversa, que garanteixi la participació plena de totes les persones”. “S’han fet molts avenços però ens queda camí per recórrer cap a l’accessibilitat universal del transport públic, ho tenim asssumit, i ho farem de la millor manera possible, al costat dels que tenen l’experiència i el coneixement com és COCEMFE”, ha assegurat.

Per part de COCEMFE, Anxo Queiruga ha destacat “la visió estratègica de TMB per la inclusió, de deixar clar que ningú quedi enrere, que tothom té dret a utilitzar el transport públic sigui quina sigui la seva situació. Aquest és un  missatge que ha de calar arreu del país”. “Amb el conveni aprofundirem en una col·laboració que ja teníem i podrem aconseguir noves fites en accessibilitat que no sols beneficien les persones grans o amb discapacitat sinó al conjunt de la societat”, ha afirmat.     

Amb anterioritat, TMB i COCEMFE Barcelona ja havien firmat un conveni i els tècnics de totes dues organitzacions han col·laborat en la formació dels conductors d’autobusos i en el si del Grup Motor d’Impuls de Polítiques d’Accessibilitat als Municipis Metropolitans, entre d’altres àmbits. El nou conveni potenciarà aquesta entesa a l’escala més alta i permetrà impulsar projectes com la reforma del reglament europeu que especifica les característiques tècniques d'elements vinculats a l'accessibilitat a bord dels autobusos per aplicar-hi criteris avançats d’usabilitat.

Darrera modificació
11.11.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-cocemfe-collaboraran-promocio-de-laccessibilitat-transport-public