Autor
Redacció

Més de la meitat de la flota d'autobusos accepta el pagament del bitllet senzill amb targeta

Avança la instal·lació de les validadores EMV, aptes també per a telèfons i rellotges intel·ligents, en tots els vehicles del servei regular de TMB.

El pagament i validació del bitllet senzill d’autobús amb targeta bancària està disponible des d'aquest principi del mes de novembre en 604 autobusos de les línies regulars de TMB, que sumen més de la meitat dels 1.100 vehicles de la flota. S'acosta així l'objectiu que les validadores EMV (Europay Mastercard Visa) es puguin trobar abans de final d'any en tots els cotxes (exclosos els de les línies turístiques).

El sistema admet pagaments amb targetes de dèbit i de crèdit de les principals marques, així com els dispositius mòbils en què puguin estar integrades, com ara telèfons i rellotges intel·ligents. En el moment de pujar a l'autobús n'hi ha prou d'acostar la targeta o el dispositiu al lector —situat al costat del lloc de conducció— que capta les dades i gestiona la compra del bitllet senzill a través de la passarel·la de pagament. La transacció electrònica és alhora la prova de disposar de títol vàlid en cas d'una inspecció de bitllets, ja que el terminal d’inspecció hi té accés, de manera que no és necessari el tiquet.

Darrera modificació
dimecres, novembre 3, 2021 - 10:08
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/mes-de-meitat-de-flota-dautobusos-accepta-pagament-bitllet-senzill-amb-targeta