Autor
Redacció

El 7 de novembre s'obriran les tres noves estacions de l'L10 Sud a la Zona Franca

La línia creixerà al viaducte del carrer A, eix del sector industrial del barri de la Marina del Prat Vermell, amb l'entrada en servei de Port Comercial / La Factoria, Ecoparc i ZAL / Riu Vell.

Tres noves estacions de l'L10 Sud de metro a la Zona Franca entraran en servei diumenge vinent, 7 de novembre, segons va informar ahir el departament de Polítiques Digitals i Territori en un comunicat. Són les estacions de Port Comercial / La Factoria, Ecoparc i ZAL / Riu Vell, al barri de la Marina del Prat Vermell. Juntament amb l'estació ja existent de Zona Franca, donaran servei a la Zona Franca industrial.

Les tres noves estacions i la de Zona Franca se situen en el viaducte que transcorre pràcticament durant 3 quilòmetres al llarg del carrer A del polígon de la Zona Franca, i per tant, el metro discorre en superfície, mentre la resta d'estacions del sistema L9/L10 són soterrades.

La línia 10 Sud consta actualment de vuit estacions en servei: Collblanc, Torrassa, Can Tries / Gornal, Provençana, Ciutat de la Justícia, Foneria, Foc i Zona Franca. Les tres primeres formen part també de l'L9 Sud, que uneix les estacions de Zona Universitària i Aeroport T1. Amb les 3 estacions noves, l'10 Sud en sumarà 11.

La posada en funcionament d'aquestes estacions s'afegeix a les obres que el Govern preveu per completar l'L9/10, amb una inversió de prop de 950 milions d'euros. Actualment, el sistema L9/10 de metro compta amb 37,5 quilòmetres de línia en servei i 32 estacions.

Darrera modificació
divendres, novembre 5, 2021 - 10:34
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/7-de-novembre-sobriran-tres-noves-estacions-de-ll10-sud-zona-franca