Autor
Redacció

El pagament del bitllet senzill amb targeta bancària s’estén a 17 línies d’autobús

Continua la instal·lació de les validadores EMV, aptes també per a telèfons i rellotges intel·ligents, en tota la flota de TMB.

El pagament i validació del bitllet senzill d’autobús amb targeta bancària està disponible des d’aquest mes d’octubre en 17 línies de TMB del sector Llobregat, totes les que tenen la base a la cotxera de Ponent. A més de la V3 i la 46, on va començar a implantar-se el sistema com a prova pilot el maig passat, ara les validadores EMV (Europay Mastercard Visa) es poden trobar a les línies D40, V7, V9, V11, 13, 21, 23, 65, 70, 79, 91, 107, 115, 125 i 165.

Aquestes 17 línies sumen uns 160 vehicles i transporten uns 80.000 passatgers diaris. En altres cotxeres hi ha també autobusos amb equips de validació amb targeta bancària muntats, que sumen uns 400, i continua la instal·lació a la resta, amb la previsió que es completi la disponibilitat en tota la flota regular de TMB (més de 1.000 vehicles) el desembre vinent.

El sistema admet pagaments amb targetes de dèbit i de crèdit de les principals marques així com els dispositius mòbils en què puguin estar integrades, com ara telèfons i rellotges intel·ligents. En el moment de pujar a l’autobús n’hi ha prou d’acostar la targeta o el dispositiu al lector —situat al costat del lloc de conducció— que capta les dades i gestiona la compra del bitllet senzill a través de la passarel·la de pagament. La transacció electrònica és alhora la prova de disposar de títol vàlid en cas d’una inspecció de bitllets, ja que el terminal d’inspecció hi té accés, de manera que no és necessari el tiquet.

Més facilitat d’accés

El pagament amb targeta bancària suposa donar més facilitats per a l’accés a l’autobús a les persones que no en són usuàries habituals, hi pugen sense una targeta o abonament integrat i han de comprar a bord el bitllet senzill. Així, qualsevol persona pot viatjar amb les seves pròpies targetes de crèdit o dèbit, emeses per qualsevol banc del món, sense haver de fer gestions prèvies.

Amb aquest nou sistema s’elimina alhora la manipulació d’efectiu  i s’aconsegueix agilitzar el servei amb uns temps d’aturada més breus a les parades. TMB i l’Autoritat del Transport Metropolità impulsen aquest projecte, que suposa un pas important en la digitalització del transport públic i proporciona una alternativa fàcil i pràctica als pagaments en efectiu a bord dels vehicles.

Darrera modificació
dilluns, octubre 18, 2021 - 07:55
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/pagament-bitllet-senzill-amb-targeta-bancaria-sesten-17-linies-dautobus