Autor
Carme Becerra

TMB col·labora amb B Citizen Lab, que busca camins col·lectius cap a ciutats sostenibles

A través de processos participatius i de cocreació des de l'entorn local, B Citizen Lab mira d'acostar Barcelona a l'acompliment dels ODS globals.

B Citizen Lab és una de les iniciatives que formen part de la Barcelona Design Week, un esdeveniment que s'allargarà fins al proper 30 d'octubre. La intenció és avançar en l'assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) aplegant esforços des de la participació comunitària local.

El projecte ha passat per una primera part de diagnosi que ha constat d'una enquesta ciutadana i d'un taller amb professionals experts (incloent-hi la directora d'Innovació de TMB, Margarida López) que han identificat reptes i oportunitats en qüestions a debat, com la mobilitat, l'energia o la inclusió, entre d'altres.

La segona fase té una fita aquesta setmana (dissabte 16, 11 hores), amb la celebració d'una trobada + B amb xerrades gratuïtes i obertes a la ciutadania. També a partir de dissabte (i fins al dia 29) la ciutadania podrà proposar idees creatives en un mural que estarà situat al Disseny Hub.

B Citizen Lab està organitzat per B Lab Spain, Barcelona Centre de Disseny i Lichen Innovación Social, en el marc de Barcelona + B, Barcelona Design Week i la New European Bauhaus. TMB ha pres part en l'esdeveniment i la seva difusió.

Imatge
B Citizen Lab busca solucions a desafiaments globals a partir de la participació local

Darrera modificació
dimecres, octubre 13, 2021 - 08:56

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/tmb-collabora-amb-b-citizen-lab-que-busca-camins-collectius-cap-ciutats-sostenibles