Autor
Carme Becerra

Torna el taller 'TMB es mou per l'educació' després del parèntesi per la pandèmia

El programa dona a conèixer diferents oficis dins l'empresa per esperonar estudiants d'ESO en risc d'abandonament escolar a continuar amb la seva formació.

Aquest dijous s'ha reprès el taller TMB es mou per l'educació després de l'aturada provocada per la pandèmia. En aquest cas, es tracta d'un projecte que busca prevenir l'abandonament prematur dels estudis entre nois i noies que cursen 3r o 4t d'ESO.

El camí per aconseguir aquest objectiu passa perquè l'alumnat tingui un contacte directe amb persones de la plantilla de TMB (d'un ampli ventall de professions) que, amb el seu exemple, els motivin per continuar formant-se, esdevenint un exemple positiu de com els estudis poden conduir a una sortida laboral de qualitat.

En aquesta edició de la represa hi participaran dotze alumnes de l'Institut Josep Comas i Solà, de Trinitat Vella, a Barcelona. El grup d'estudiants prendrà part en deu sessions pràctiques on diferents integrants del programa de voluntariat de TMB els donaran a conèixer l'empresa i el tipus de feina que hi desenvolupen.

A través del TMB es mou per l’educació s'aconsegueix una experiència real sobre qüestions com per exemple com es planifiquen els recorreguts de les xarxes de transport, com els centres de control de metro i bus regulen la circulació, com es recullen i utilitzen dades, la incidència de l'incivisme en el servei, quin és el funcionament d'una cotxera de bus o de la xarxa de metro o com es dissenya una acció de comunicació.

Objectiu pedagògic i social

El projecte —que forma part del Programa Enginy, del Consorci d'Educació de Barcelona— compleix un doble objectiu: d'una banda, aplica criteris pedagògics; de l’altra, desenvolupa una funció social, en treballar amb joves en risc d'abandonament escolar.

Actualment, prop de cinquanta professionals de TMB (personal d'operacions de manteniment, d'enginyeria, d'arquitectura...) participen en el programa de forma voluntària i havent rebut una formació prèvia. Durant tot el taller, el contacte és molt proper, i molts expliquen als nois i noies les dificultats que han trobat fins a arribar al seu actual lloc de feina.

De forma paral·lela a aquest taller s'estan reprenent les activitats del TMB Educa —el projecte educatiu de la companyia que impulsa la Fundació TMB— que van quedar en suspens el 2020 arran de la pandèmia.

El projecte es troba en una fase de replantejament per adequar-se a la normativa vigent, a les noves tendències i també a les necessitats de la comunitat educativa. Una de les fites és la incorporació de continguts digitals i interactius que contribueixin a assolir la transmissió dels valors de la mobilitat sostenible a l'alumnat (de totes les etapes educatives) que participa en les diferents activitats.

Darrera modificació
divendres, octubre 8, 2021 - 08:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/torna-taller-tmb-es-mou-leducacio-despres-parentesi-pandemia